Uskrsni ponedjeljak u osječkom Zoološkom vrtu

16:43 / 18.04.2022.

Autor: Hrvoje Šimunović/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Uskrsni ponedjeljak u ZOO-u

Uskrsni ponedjeljak u ZOO-u

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Na Uskrsni ponedjeljak u osječkom Zoološkom vrtu u glavnim su ulogama najmlađi posjetitelji, koji su i ove godine krenuli u potragu za uskrsnim pisanicama. Dočekao ih je zec s košarom punom darova.

Rijetko viđena gužva na ulazu u Zoološki vrt. Najmlađi se najviše raduju susretu sa životinjama, a neki su se odlučili upustiti u potragu za uskrsnim pisanicama.

Uživaju i oni stariji kojima su lijepo vrijeme i boravak na otvorenome umnogome olakšali roditeljske obveze.

U ulozi edukatora našao se i uskrsni zeko koji je, osim što je darivao mališane, imao i korisne savjete vezane uz potragu za pisanicama.

- Moraju biti uporni prije svega, moraju se kretati, gledati oko sebe, pretraživati travu, pretraživati grmove i uspjeh neće izostati, rekao je uskrsni zeko.

Dobri su bili i stanovnici Zoološkog vrta, među kojima ima i onih koji rado jedu uskrsne specijalitete.

- Merkatima, nosatim rakunima, zatim američkim rakunima, vidrama, čimpanzama i makakijima, tako da će djeca vidjeti kako životinje jedu kuhana jaja, rekla je Tatjana Elez, voditeljica komunikacija, UNIKOM d.o.o.

Dječjoj radoznalosti nije bilo kraja, baš kao i redovima posjetitelja na ulazu u Zoološki vrt.

Uskrsni ponedjeljak ujedno označava i početak nove sezone koja bi, nadaju se u Upravi, trebala biti bolja od lanjske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!