12:26 / 15.04.2019.

Autor: I.H./T.V./HRT

Uskrsni ponedjeljak u Zoo vrtu

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U društvu životinja koje uživaju u zagrebačkom proljeću, djeca će moći doznati sve o najpopularnijim simbolima uskrsnih blagdana.
Posjetitelje Zoološkog vrta grada Zagreba na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno je dočekao bogat program koji je isprepleo stare običaje sa sadržajima po mjeri novih generacija mališana. U društvu životinja koje uživaju u zagrebačkom proljeću, djeca su mogla doznati sve o najpopularnijim simbolima uskrsnih blagdana.

Sve je počelo darivanjem pisanica lavovima, a posjetitelji su na Zebrinu trgu mogli izrađivati pisanice za druge životinje. Šarene su pisanice, ispunjene poslasticama, nakon 13 sati dostavljene čimpanzama, nosatim rakunima, kapucinima, merkatima, pekarijima, prstenastorepim lemurima, smeđem medvjedu i gibonima.

Udruga Zecovi posjetiteljima je pojasnila razlike između zečeva i kunića te ih upoznala s potrebama dugouhih kućnih ljubimaca.

Kazalište Lutonjica pripremilo je zanimljive dječje predstave, a modna agencija Miss4Miss dječju modnu reviju. Svoju su vještinu pokazali članovi Twirlinga - mažoretnog kluba Sveta Nedelja, a dječji zbor Zagrepčanke i dečki sve su uljepšali pjesmom na samom otvorenju Zekanja u Zoo vrtu.

Svoju su kreativnost mališani mogli pokazati u kreativnim radionicama, a održane su i sportske, eko i kulinarske radionice. Dobro raspoloženje poticali su kostimirani animatori te podjela darova iznenađenja. Organizirano je i besplatno oslikavanje lica. Nakon šetnje djeca su se mogla opustiti gledajući popularne animirane filmove.

Uskrsni ponedjeljak dugogodišnja je tradicija i u osječkom ZOO vrtu. Brojne posjetitelje na ulazu u ZOO danas je dočekala Zekina dobrodošlica:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!