Uspješno startala 6. sezona "Kod nas doma" - s novom koncepcijom i u "novom ruhu"

19.09.2022.

22:28

Autor: Komunikacije HRT-a

Kod nas doma, cijeli tim

Kod nas doma, cijeli tim

Foto: Renato Branđolica / HRT

Danas popodne, s prvim danom nove HRT-ove programske sezone jesen-zima 2022./23., krenula je i nova, 6. sezona popularne HTV-ove mozaične emisije "Kod nas doma". A u njoj nas je, u njihovu starom terminu - na Prvom programu HTV-a od 17:20 do 18:05 - u novom, modernom Studiju 9, dočekala nasmiješena i publici omiljena "dobra stara" voditeljica Barbara Kolar koja će nas - uz svoju kolegicu Ivu Šulentić - i ove sezone voditi kroz sve važne, aktualne i relevantne životne teme. 

Iva Šulentić i Barbara Kolar

Iva Šulentić i Barbara Kolar

Foto: Renato Branđolica / HRT

- Javljamo se uživo, pratimo društvene događaje, razgovaramo u studiju o onome o čemu se razgovara na kavi i raspravlja na društvenim mrežama. Dovodimo u studio poznate, uspješne, inspirativne osobe, koje s nama dijele svoje životne priče - kaže Barbara Kolar.

- Naše kamere će uvijek biti "iza scene" snimanja popularnih filmova, serija i televizijskih emisija. Svakoj temi pristupamo iz svog kuta, uvijek kroz osobnu priču sugovornika - dodaje pak novi dnevni urednik emisije "Kod nas doma", "prekaljeni" HRT-ov novinar, celebrity reporter, voditelj i urednik Danijel Despot, koji se s velikim veseljem pridružio uredničkoj ekipi i timu KND-a.

Naime, uz aktualne teme i goste, novi "Kod nas doma" ima i pet stalnih rubrika: tako je ponedjeljak rezerviran za Korneliju Benyovsky i njenu rubriku "Vrtni spa" - u kojoj Kornelija priprema čajeve, maske za lice, tonike i kreme na prirodnoj bazi, bez suvišne kemije, umjetnih boja ili štetnih konzervansa - kao što nas je i u ovoj prvoj epizodi naučila kako jednostavno napraviti , primjerice, masku za lice od svima dostupnik krastavaca...

Elizabeta Biočina

Elizabeta Biočina

Foto: Renato Branđolica / HRT

- Utorak je dan za rubriku o kućnim ljubimcima - iz veterinarske klinike koju radi kreativna novinarka i redateljica Koraljka Maričić. Potom je, dan poslije, na "meniju" i rubrika "Samo opušteno s Dorijanom Klarićem". Jer svaku srijedu gledamo popularnog novinara Dorijana Klarića (koji se od ove sezone pridružio našem timu) - kako se s nekom poznatom osobom opušta radeći ono što tu poznatu osobu opušta od svakodnevnog stresa... Tako ćemo u prvoj epizodi ovu srijedu, 21. rujna gledati kako u televizijskoj krojačnici Dorijan pegla s komičarom Ivanom Šarićem - otkriva nam pak "nova mama" ekipe "Kod nas doma", iskusna HTV-ova urednica Elizabeta Biočina. 

-  Svaki četvrtak odlazimo u kuhinju Suzy Josipović Redžepagić, koja nas uči kako spravljati jednostavno, a fino jelo. Petkom u studiju razgovaramo o filmskim fenomenima s Boškom Piculom... - I eto nas, kad prije, i do kraja tjedna - smije se Elizabeta Ela Biočina. Koja - kao svaka prava i "dobra mama", ne zaboravlja unaprijed pohvaliti svoju vrijednu ekipu dnevnih urednika, a to su: Danijel Despot, Mirna Dvoršćak, Klaudia Kežić Mrkonjić, Silvana Kolovrat i Matko Bušelić.

- To su sve naši izvrsni i talentirani novinari i urednici, koji dolaze iz raznih emisija i novinarskih područja, od Glamour-cafea, 8. kata, Hrvatske uživo... i sada svi zajedno udružujemo snage. A kako je izazovno sve držati u rukama na dnevnoj razini, najbolje zna moja desna ruka i izvršna urednica emisije Klaudia Kežić Mrkonjić. A tu je od ove nove sezone i sjajna novinarska ekipa: već spomenuti Dorijan Klarić - sretni smo što nam se i on pridružio i donio novu energiju i sve svoje iskustvo s komercijalnih televizija. Potom je tu sjajna i iskusna Nensi Profaca, pa Slavica Parlov Horvat, Sanja Čeliković, Noa Maričić, Tara Šitum i Eli Lazarova,  istaknula je Elizabeta Biočin. 

Kod nas doma, urednički tim

Kod nas doma, urednički tim

Foto: Renato Branđolica / HRT

- U našem timu je i jedna od nedvojbeno najtalentiranijih novinarki HRT-a, sjajna i publici omiljena, svestrana reporterka i "bjelosvjetska putnica" Martina Validžić. No kako je ona ujedno i jedna od trenutno najzaposlenijih "kreativki" na HRT-u, čekamo je željno da nam se pridruži u dnevnoj radakciji - i kao urednica i kao novinarka. A našem novinarskom timu bi se trebala pridružiti i Andrea Buča, koju također čekamo raširenih ruku - otkriva nam urednica emisije KND. 

- Za odličnu novu scenu emisije zaslužan je scenograf Dragutin Broz, a naš nagrađivani i vrlo iskusan redatelj Danko Volarić je "supervizorski" postavljao kadrove kamere, što će svaki dan realizirati redateljice Anamaria Corazza, Vesna Luković i Mirena Stijačić. I, naravno, cijela ekipa koja vrijedno radi iza kamera - kaže Elizabeta. 

Otkrila nam je i neke goste i tema ovoga tjedna. 

Elizabeta Biočina

Elizabeta Biočina

Foto: Renato Branđolica / HRT

- Već danas je Nenad Korkut komentirao utjecaj kraljice Elizabete II. na modu, kulturu i općenito na sve segmente života, a uživo iz Velike Britanije nam se javljala Tena Štivić, dok nam su nam u studiju bili glumci Nataša Janjić i Dejan Aćimović i najavili novu hit-seriju HRT-a, "Metropolitance"... U utorak nam u studio ekskluzivno stiže i "prva dama prvog reketa svijeta", Jelena Đoković, koja će nam, na otkriti kako ona i Novak odgajaju svoju djecu, što je to svjesno roditeljstvo i ine javnosti i te kako zanimljive teme... A u srijedu, između ostalog s Borisom Jokićem razgovaramo o tome kako izaći iz začaranog kruga 5,0 odlikaša, u četvrtak Toni Milun savjetuje našu Barbaru kako smanjti nepotrebne troškove i uštedjeti za nešto što nam je važno u životu, a petak nam dolazi i Dušan Bućan, novi kapetan momčadi u novoj sezoni popularnog nedjeljnog HTV-ova showa "Volim Hrvatsku", kazala je Elizabeta Biočin.

- Zahvalna sam što mi je povjereno da vodim ovaj izazovan projekt i sretna sam što uz sebe imam tako talentiranu ekipu novinara, urednika i redatelja. Jer televizija je timski rad - a bez dobre ekipe nema dobre emisije. Svi se trudimo napraviti što bolju i kvalitetniju popodnevnu emisiju, koju će gledatelji voljeti i prepoznati kao iskrenu, relevantnu i zanimljivu. I biti "kod nas doma" svaki dan od 17:20 na Prvom - zaključuje Biočina. 

Iva Šulentić i Barbara Kolar

Iva Šulentić i Barbara Kolar

Foto: Renato Branđolica / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!