10:43 / 17.02.2020.

Autor: HRT

Ususret Glazbenim danima HRT-a i Dori 2020.

-

-

Foto: - / -

U sklopu Glazbenih dana, 28. veljače, će se održati koncert sjećanja na Opatijske serenade uz HRT-ov Jazz orkestar. U subotu, 29. veljače, održat će se izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Prijenos uživo gledatelji će moći pratiti na HTV1.
Glazbeni dani HRT-a i Dora 2020. održat će se u Opatiji 28. i 29. veljače 2020. U "Dobro jutro, Hrvatska" o Glazbenim danima je govorio Tomislav Štengl, v. d.urednika HTV 1 i urednik HTV 2.

Podsjetio je gledatelje o prošlogodišnjem povratku Dore, nakon nekoliko godina izbivanja, u Opatiju.

U sklopu Glazbenih dana, 28. veljače, održat će se koncert Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića. U subotu, 29. veljače, slijedi izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Prijenos uživo gledatelji će moći pratiti na HTV1.

Podsjećamo, prošle se godine Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije nakon višegodišnjeg izbivanja vratio u Opatiju, grad festivala iz kojeg je Dora i krenula, s njom se u Opatiju vratio i stari sjaj i tradicionalni medijski šušur, a u izravnim prijenosima iz Opatije na ekrane HTV-a i u eter Hrvatskog radija vratio se vrhunski glazbeni, zabavni i show program.

Hrvatska radiotelevizija je 5. studenoga otvorila prijave na Natječaj za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2020., koji će nas predstavljati u svibnju 2020. na Pjesmi Eurovizije u Rotterdamu u Nizozemskoj. 

Šesnaest skladbi za natjecanje na "Dori 2020." su:

1. Marin Jurić Čivro - Naivno
2. Elis Lovrić - Jušto
3. Edi Abazi - Coming home
4. Mia Negovetić - When it Comes to You
5. Colonia - Zidina
6. Zdenka Kovačiček - Love, Love, Love
7. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe - Vrati se iz Irske
8. Jure Brkljača - Hajde nazovi me!
9. Damir Kedžo - Divlji vjetre
10. Lorena Bućan - Drowning
11. Alen Vitasović & B. Matija Čerina - Da se ne zatare
12. Aklea Neon - Zovi ju mama, 5.2.
13. Indira - You Will Never Break My Heart
14. Nikola Marjanović - Let's forgive
15. Đana - One
16. Bojan Jambrošić - Više od riječi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!