12:18 / 19.12.2019.

Autor: D.I./V.M./Hina/HRT

Utječu li optužbe na račun Woodyja Allena na prijem njegova filma?

-

-

Foto: - / -

Četverostruki oskarovac Woody Allen ovih je dana ušao u 90. godinu, a njegova nova romantična komedija danas ulazi u hrvatska kina. Utjecaj optužbi za seksualno napastovanje na prijem filma, te sam film analiziramo sa Živoradom Tomićem.
Četverostruki oskarovac Woody Allen ovih je dana ušao u 90. godinu, a njegova nova romantična komedija danas ulazi u hrvatska kina. Utjecaj optužbi za seksualno napastovanje na prijem filma, te sam film analiziramo sa Živoradom Tomićem.

‘Kišni dan u New Yorku’
prepun je osebujnih, šarolikih likova koje muče svakodnevni problemi i kojima zbog niza događaja postaje jasno da stvari vrlo brzo izmiču kontroli. Film s fascinantnom glumačkom ekipom u hrvatska kina stiže u danas, 19. prosinca.

Timothee Chalamet, Elle Fanning, Jude Law, Selena Gomez, Diego Luna i Liev Schreiber su među vodećim glumcima njegove najnovije romantične komedije, ponovno smještene u redateljev omiljeni grad.

Ashleigh (Fanning) je za studentske novine upravo dobila zadatak odraditi intervju sa svjetski poznatim redateljem Rollandom Pollardom (Schreiber), koji joj usput ponudi i pogled iza kamere na njegovu novu filmsku produkciju.

Ona zbog toga otkazuje unaprijed dogovoreni romantični ručak s Gatsbyjem (Chalamet) kako bi saznala još više o Pollardovom filmu od njegovog scenariste Teda (Law), koji je savršeni gentleman, za razliku od glavnog glumca Francisca Vege (Luna).

Međutim, kada Ashleigh i Vega završe u vijestima, svima vrlo brzo postaje jasno koliko je tanka linija između stvarnih i lažnih događaja te kako stvari vrlo brzo izmaknu kontroli, stoji u najavi filma.

Woody Allen do sada je režirao 48 dugometražnih filmova, a u posljednjih 50 godina samo u njih pet u kinima nije igrao film koji je on režirao i napisao. ‘Kišni dan u New Yorku’ trebao je ići u kino distribuciju tijekom 2018., no zbog problema s Amazonom za koju je Allen film inicijalno i snimio, u kina je krenuo ove godine.

Iako je radnje svojih filmova gotovo uvijek smještao u New York, ovo je prvi film koji nosi naziv njegovog rodnog grada.

U emisiji Kultura s nogu s filmskim kritičarom Živoradom Tomićem razgovarali smo o novom filmu Woodyja Allena 'Kišni dan u New Yorku', ali i utjecaju optužbi za seksualno napastovanje usvojene kćeri na prijem i prikazivanje filma:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!