Uz Večer novih popevki završio Tjedan kajkavske kulture u Krapini

10.09.2022.

22:53

Autor: V.K./HRT/Hina

Kajkavske popevke

Kajkavske popevke

Foto: Arhiva/ Matija Topolovec / Pixsell

Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture u Krapini, manifestacija koja njeguje kulturu i tradiciju kajkavskog govornog područja, završio je u subotu uz Večer novih popevki u sklopu 57. Festivala kajkavskih popevki Krapina 2022.

U sedam dana manifestacije organiziran je niz sadržaja. Održan je jubilarni 30. Zagorski gospodarski zbor, organizirane izložbe, recitali, znanstveni skupovi, a bilo je i zabavnih i sportskih događaja. Središnji dio festivala je, kao i svake godine, bio Festival kajkavskih popevki Krapina 2022. koji je ove godine doživio 57. izdanje.

Predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina istaknuo je da su u samom finalu Tjedna kajkavske kulture veselje i uzbuđenje na vrhuncu te dodao kako je sve što se cijeli tjedan događalo bilo čudesno.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je da je Festival kajkavskih popevki prepoznat u domovini, ali i mnogo šire.

Ljudi i izvan naše domovine znaju za krapinskog pračovjeka i krapinski festival. Svi s nestrpljenjem svake godine čekaju ovaj Festival novih popevki da vide što će se novo ponuditi, kazao je gradonačelnik.

Gregurović je rekao da je, unatoč lošijim vremenskim prilikama koje su obilježile i samo zatvaranje Tjedna kajkavske kulture, vrlo zadovoljan brojem posjetitelja koji su u sedam dana ispunili ulice Krapine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!