Varaždinska blagdanska čarolija

17:16 / 08.12.2021.

Autor: Danijela Bratić-Herceg/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Varaždin

Varaždin

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uz nadu da vremenske prilike neće pokvariti uživanje u adventskim svečanostima kojima se može podičiti i Varaždin, blagdanskom ugođaju posebno pridonosi mnoštvo dekoracija u gradskoj jezgri.


- Mislim da je ove godine top! Baš ono super, super, super, odlično! Sve mi se sviđa! Grad je prekrasno uređen mislim da najljepše dosad. Možda da je malo više ljudi, ali uglavnom sve je lijepo, neki su od komentara Varaždinaca o blagdanskom ozračju grada.

Varaždin osvjetljavaju tisuće lampica. Božićni su ukrasi na svakom koraku. Prolazeći gradom često ni ne razmišljamo tko sve stoji iza takvih projekata, tko ih osmišljava. Uređenje počinje dva tjedna prije početka Adventa. No varaždinski kreativci imaju iskustva i očito dobro znaju zanat.

- Da nemam svog oca mislim da se veliki dio toga ne bi ni moglo odraditi, on mi uvelike pomaže u tome. Što ja zamislim, stavim na papir, to on pretvara u stvarnost, tako i ti orašari, snjegovići, saonice, rekla je Martina Pakšec, PR Lady agencija.

Posebno ozračje osjeća se na svakom koraku. Cijela gradska jezgra pretvorena je ledenu bajku.

- Mi smo se isto malo spustili na dječju razinu i veselili su nas svi ti ukrasi, dekoracije i pokloni i znali smo da ćemo upravo to ostvariti i djeci pružiti taj doživljaj, tako da smo svi bili u tom Adventu do kraja, objasnila je Tihana Ciglar iz Turističke zajednice grada Varaždina.

Teško je nabrojati sve ukrašene lokacije. No jedna od popularnijih svakako je Kuća Djeda Mraza u kojoj ne znate od čega biste najprije krenuli.

- Kućica je prepuna detalja, ne znamo im broj, nije ni bitno. Ali svaki od njih nekako budi novu emociju kako kod onih najmlađih posjetitelja, tako i kod onih malo starijih. I jednostavno, kad su ova vrata otvorena kao da se ta čarolija i energija seli na ulice, uvjerena je Smiljana Mlakar iz Turističke zajednice grada Varaždina.

A tako će biti idućih gotovo mjesec dana u najčarobnijem dijelu godine u kojemu je sve moguće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!