17:56 / 24.10.2019.

Autor: Danijela Bratić-Herceg/T.D./HRT

Varaždinski "multipraktik" - čovjek sa stotinu lica

-

-

Foto: - / -

Često ga se može vidjeti u živopisnim kostimima, a izdaje i jedinstvene gradske dokumente ispisane kaligrafijom.
Riječ je o čovjeku sa stotinu lica i sva mu odlično pristaju. Krunoslav Čolo već 25 godina zabavlja i uveseljava Varaždince, ali i brojne turiste.  Često ga se može vidjeti u živopisnim kostimima, a izdaje i jedinstvene gradske dokumente ispisane kaligrafijom. Otkrio nam je i koju ulogu nikada nije, niti neće igrati. 

Nema Varaždinca koji ne poznaje popularnoga varaždinskoga gradskog Notara. Na neki način postao je zaštitno lice ovoga grada. On predstavlja jedan dio njihove povijesti. Turisti koji dolaze u grad ugodno su iznenađeni. Radi raznorazne lijepe stvari kojima uveseljava ne samo špancirere nego i Varaždince i Varaždinke cijele godine. 

U nekoj od njegovih brojnih uloga može ga se svakodnevno susresti na gradskim ulicama. Za vrijeme Špancirfesta on je gradski Notar koji izdaje razne dokumente. Naravno u šaljivom tonu. Po potrebi krsti mošt u vino, druži se s kumicama na Varaždinskom placu. Kao sveti Nikola i Djed Mraz daruje djecu i priča im priče.

- Jednom riječju mogli bi nazvati "multipraktik". Jedini lik kojega ne radim, a to je Uskršnji zeko. Moji gabariti ne dozvoljavaju mi da radim Uskršnjeg zeca, objašnjava Krunoslav Čolo, gradski Notar.

Krunoslav Čolo dobri je duh Varaždina. Svojom impozantnom pojavom nezaobilazan je na svim manifestacijama.

- Krunoslav Čolo je dio naše turističke ponude, ali isto tako daje svoj veliki doprinos u promociji grada, ističe Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda Varaždin. Često govorimo da današnji turisti su sve zahtjevniji, traže jedinstveno iskustvo i doživljaj. A naš Čolo im nudi upravo to, doživljaj! Prije 25 godina otkriće zanimljivih dokumenata u arhivu, te ljubav prema heraldici i kaligrafiji stvorili su njegovu najpoznatiju ulogu. U nju je utkao sav svoj šarm, komunikativnost, veselje i nastao je osebujni varaždinski gradski Notar.

- I ja sam na neki način postao ovisnik. Meni ljudi trebaju da bih se dobro osjećao. I nastojim kad se dobro osjećam, da se ti ljudi, odnosno gosti, turisti, dobro osjećaju. Varaždinke i Varaždinci svi koji su oko mene, želim da se oni dobro osjećaju i bude im osmijeh na licu, zaključuje Čolo. A osmijeh nam svima itekako treba. 

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!