Večeras dodjela nagrade Zlatni Studio

27.02.2018.

09:46

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2) svečana će se dodjela nagrada Zlatni Studio moći pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.
Na Drugom programu Hrvatske televizije večeras u 20 sati i pet minuta iz našeg studija „Anton Marti" prenosimo prvu dodjelu nagrade Zlatni Studio.

Nagrada je to najstarijeg televizijskog tjednika u Hrvatskoj, a bit će proglašeni najbolji na televiziji, filmu, radiju, u glazbi i u kazalištu i to za razdoblje od 1. prosinca 2016. do 1. prosinca 2017. godine.

Stručni ocjenjivački sud sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca još je tijekom prosinca prošle godine predložio po pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno dvadeset kategorija držeći se vlastita odabira kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti. Kasnije su čitatelji Studija glasovali i u dva kruga dobili smo finaliste. Večeras će biti objavljeno tko su oni koji su dobili najviše glasova i pobijedili.

Konkurencija je u svim kategorijama bila izrazito jaka, a stručni ocjenjivački sud, koji su činili Romina Peritz, Nenad Polimac, Jurica Pavičić, Zrinko Ogresta, Klara Rožman, Božo Sušec, Branko Matutinović, Ivana Mikuličin, Tomislav Čadež, Vinko Brešan, Maja Kruhak, Zrinko Tutić, Predrag Martinjak, Ante Gelo, Tina Premec, Sonja Šarunić i Irina Čulinović, odabrao je najbolje za prošlu godinu.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u izboru je bila zastupljena s ukupno devetnaest nominacija za nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu Zlatni Studio, a u završnici se našlo njezinih devet nominiranih osoba ili projekata. U kategoriji za najbolji igrani film nominiran je film Agape HRT-ova redatelja Branka Schmidta, a za najboljega glumca Goran Bogdan za ulogu u tome Schmidtovu filmu.

U kategoriji za najbolju glumicu nominirane su Tena Nemet Brankov i Nina Violić za uloge u filmu Trampolin nastalome u koprodukciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije.

U kategoriji za najuspješniju domaću televizijsku seriju nominirane su HRT-ove zapažene i rado gledane serije Crno-bijeli svijet i Novine, a u kategoriji za najbolju televizijsku emisiju hvaljena zabavno-glazbena emisija A-strana.

U kategoriji za najboljega televizijskoga novinara nominirana je Zrinka Grancarić, a za glas godine Robert Ferlin.

Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2) svečana će se dodjela nagrada Zlatni Studio moći pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali su Tina Premec, novinarka tjednika Studio i Mario Sedmak, v.d. rukovoditelj PO Zabava HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!