Večeras finale Eurovizije, show će trajati gotovo 4 sata

22.05.2021.

19:55

Autor: Dnevnik HTV-a/IMS

Duško Ćurlić javio se iz Rotterdama

Duško Ćurlić javio se iz Rotterdama

Foto: Dnevnik HTV-a / HRT

Večeras se u Rotterdamu održava finale izbora za pjesmu Eurovizije. Za prvo mjesto bori se 26 država. Naša Albina Grčić nažalost nije prošla u finale.

Duško Ćurlić javio se za središnji Dnevnik HTV-a. Svaki od 26 natjecatelja u ovoj finalnoj večeri 65. natjecanja za pjesmu Eurovizije nada se, kaže, pobjedi. Kladionice i kuloari govore svoje, kao favoriti spominju se Italija, Francuska, Švicarska... Konkurencija je ove godine jaka, show će trajati gotovo četiri sata.

Kao i u polufinalnim večerima, u Areni Hoya u Rotterdamu bit će 3500 gledatelja. Oni su, naravno, prošli vrlo stroge mjere da bi bili tamo.

Na Prvom programu u 21 sat uživajte u prijenosu finala Izbora za pjesmu Eurovizije 2021. iz Rotterdama. Prijenos pratite i na Drugom programu Hrvatskoga radija, preko multimedijske usluge HRTi kao i na web stranici HRT-a.

Velika završnica ovogodišnjeg 65. natjecanja za pjesmu Eurovizije održava se kao i poluzavršnice u Ahoy Areni, a trodnevnim zabavnim programom gledatelje će voditi glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley i pjevač, voditelj i nizozemski komentator Eurosonga Jan Smit te beauty blogerica i YouTube zvijezda Nikkie de Jager.

Za pobjedu na Eurosongu natječe se 20 zemalja koje su svoj nastup izborile u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Nizozemska, koja je to osigurala pobjedom na Eurosongu 2019. godine, kao i pet zemalja koje su u završnici izravno: Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Italija, Njemačka i Španjolska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!