08:56 / 24.09.2018.

Autor: T.V./V.M./K.M.P./HRT/Hina

Večeras premijera druge sezone serije 'Novine' na HTV1

Edita Karađole

Edita Karađole

Foto: - / -

Prve dvije epizode druge sezone serije 'Novine' redatelja Dalibora Matanića i scenarista Ivice Đikića sinoć su premijerno prikazane u riječkom Art-kinu. Druga sezona serije od 11 epizoda, snimana početkom ove godine u Rijeci, od večeras počinje s emitiranjem na HTV1.
Prve dvije epizode druge sezone serije 'Novine' redatelja Dalibora Matanića i scenarista Ivice Đikića sinoć su premijerno prikazane u riječkom Art-kinu.

Druga sezona serije od 11 epizoda, snimana početkom ove godine u Rijeci, od večeras počinje s emitiranjem na HTV1 od 21 sat.

Novine - 2. sezona napete domaće serije
Prva sezona, snimana također u Rijeci početkom 2016. godine, zahvaljujući najvećem svjetskom streaming sustavu Netflixu emitirana je u 190 zemalja svijeta. Na Netflixu emitiranje druge sezone počet će početkom 2019. godine. Autorski tim ocjenjuje drugu sezonu boljom od prve u više aspekata.

Prije projekcije filma Dalibor Matanić se obratio gledateljima kazavši da je prva sezona dobila predivne kritike te da se jedan od važnih elemenata, a to je Rijeka i njene vizure, stalno pri tom spominje i uspoređuje s Bergenom, Hamburgom, Genovom ili Marseilleom. Grad je postao jedan od glumaca, a kako ova serija prestaje biti samo hrvatska te postaje svjetska, tako i Rijeka ide u tom smjeru, istaknuo je Matanić.

Predstavili su se i drugi članovi autorskog i glumačkog tima pa je Ivica Đikić kazao kako smatra da bi gledatelji imali veći užitak gledanja kad bi se samo prepustili seriji, a da ne tragaju za sličnostima sa stvarnim osobama i događajima. Ovo je zajednički proizvod svih nas iz tima. To je fikcije i nema nikakve veze sa stvarnim osobama. Ni s Milanom Bandićem, ni s Vojkom Obersnelom niti s Kolindom Grabar Kitarović, naglasio je Matanić. 

U riječkom Art-kinu ekipa Vijesti iz kulture razgovarala je s glumicom Editom Karađole te redateljem Daliborom Matanićem:


Nastavlja se priča iz prve sezone. Prati se profesionalni i osobni život novinara i urednika dnevnog lista 'Novine', a u ovoj sezoni je težište radnje na politici. Korumpirani gradonačelnik Ludvig Tomašević nastavlja s kampanjom za poziciju predsjednika RH koristeći se podmetanjima i makinacijama, a protukandidatkinja mu je Jelena Krsnik, u borbi za drugi predsjednički mandat.

Novu je sezonu e emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavio glumac Zdenko Jelčić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!