Večeras završava Betinski filmski festival

21.08.2021.

16:33

Autor: T.V./HRT

Betina film festival

Betina film festival

Foto: HTV / HRT

Betina je centar filmske umjetnosti već četvrti put, a ondje večeras završava Betinski filmski festival. Orijentiran na promicanje hrvatske kinematografije i prezentaciju kratkog međunarodnog filma i ovaj je put ponudio različite žanrove, a organizatori su probrali najbolje: ukupno 42 filma. Teme su aktualne - i u natjecateljskoj konkurenciji i u pratećem programu, a priliku su dobili i mladi autori.

- Interes je velik, sve projekcije su do sada rezervirane, nema mjesta, ljudi se doslovno bore za karte. Imamo stvarno neke od najsvježijih filomova na hrvatskom i europskom tržištu: od Murine, Zore..., rekao je Frane Bilić, direktor Betinskog filmskog festivala.

- Nekad je bila navika prikazivati uvijek kratki film prije igranoga. Mislim da je jako bitno, jako je bitno što postoje festivali gdje ide kratka forma, a hrvatski kratki film je jak. kaže Danilo Šerbedžija, član žirija BAFF-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!