14:59 / 16.03.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Večernjakova ruža - Ivan Dorian Molnar novo lice, Mladen Kušec radijska osoba godine

Foto: Tomislav Cerovec/HRT

Foto: Tomislav Cerovec/HRT

Foto: - / HRT

U glazbenome dijelu programa nastupit će Franka, Josipa Lisac i Chui, Let 3 i TBF te grupa Detour.
Uz izravan prijenos na HRT-u u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu su didjeljene prestižne medijske nagrade Večernjakova ruža.

I ove su godine dodijeljene Ruže u sedam kategorija: TV emisija godine, Radijska emisija godine, Glazbenik godine, Novo lice godine, Televizijsko glumačko ostvarenje godine, Televizijska te Radijska osoba godine.

U kategoriji Novo lice godine Večernjakovu ružu osvojio je voditelj podnevnog Dnevnika Ivan Dorian Molnar. Hvala svima koji su glasali, HRT-u i svim redakcijama u kojima sam radio, poručio je Molnar i posvetio nagradu Koradu Vujnoviću.Večernjakovu ružu za radijsku emisiju godine dobila je emisija Radija 101 urednika i voditelja Slavina Balena Rock antologija, koja svaki ponedjeljak isporučuje svjetske rock hitove.

HRT-ovi Marta Šimić Mrzlečki i Đurica Drobac proglasili su pobjednika u kategoriji glumačko ostvarenje godine. Nagradu je osvojio Goran Bogdan. Bogdan, jedan od najaktivnijih domaćih glumaca protekle je godine briljirao u filmu "Agape", ali i u trećoj sezoni američke serije "Fargo".

U kategoriji Televizijska emisija godine Većernjakovom ružom okitio se je Dnevnik Nove TV.

Radijska osoba godine je Mladen Kušec. Dobio je Večernjakovu ružu jer njegovi razgovori s djecom u emisiji "Bijela vrana" Hrvatskog radija zasluženo imaju kultni status, baš kao i emisija "Zagonetno putovanje". Ovo još nisam doživio a ni neću nikad više. Želio sam ju a nisam vjerovao da ću je dobiti, priznao je Kušec.Zdenka Kovačiček dobitnica je Večernjakove ruže za glazbenika godine. Velikim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski obilježila je 60. obljetnicu rada a njezi hit "Frka" svira na Chanelovim revijama.

U kategoriji Televizijska osoba godine Ružu je dobio Zoran Špajc.

U glazbenome dijelu programa nastupili su Franka, Josipa Lisac i Chui, Let 3 i TBF te grupa Detour.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!