17:50 / 29.11.2018.

Autor: HRT

Velike pripreme za Advent u Istri

-

-

Foto: - / -

Zabijaju se posljednji čavli u adventske kućice u Poreču. Za blještavi Advent na moru. Vrijedan više od milijun kuna.
Pred nama je najblještaviji i najrastrošniji mjesec. Mjesec darivanja, ali i mjesec pokazivanja. Koliko koji grad ima i može. Čini se, u Istarskoj županiji, mogu sve više, naravno proračunskim novcem. No kažu, turistički dolasci i noćenja to će vratiti, ponegdje i višestruko. Nude se koncerti, zabavni programi, klizališta uz more.

Zabijaju se posljednji čavli u adventske kućice u Poreču. Za blještavi Advent na moru. Vrijedan više od milijun kuna.

Pa se prvi put održava adventska utrka, u goste dolazi Slatka Istra i ponovno Žive jaslice iz Lovreča.

Poreču će se, kako ga još zovu - malom Monte Carlu, advent svakako isplatiti. Naime, svake godine broj dolazaka u Poreč upravo u to vrijeme raste za 25 posto. Posljednje minute priprema i u Pazinu, lampice se pale u petak, a ove godine očekuju 40 tisuća gostiju. Već od ovog slatkog vikenda i Festivala Palačinki.

Što se tiče ukrašavanja grada trošak je oko 120 tisuća kuna, 30-ak nova, a 90 tisuća postavljanje, iz godine u godinu širenje od centra prema van
I širenje događaja, ove godine više od 50.

A Pula će obilježavati punih 45 dana. I to za više od miljun kuna iz gradske blagajne i još 300 tisuća za koncerte Turističke zajednice i turističke kuće te donacije. 

A detalje najbolje i najjeftinije -  potražiti na internetskim stranicama grada.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!