14:12 / 12.02.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Veliko slavlje 50. rođendana Saloona

-

-

Foto: - / -

Pola stoljeća tradicije slavi ovih dana jedini zagrebački klub koji se našao i u 'Zagrebačkom leksikonu' leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.
Pola stoljeća tradicije slavi ovih dana jedini zagrebački klub koji se našao i u 'Zagrebačkom leksikonu' leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Saloon je bio poznat po svojim utorcima - večerima Ruby Tuesday, po poznatim kumovima i kumama, po cijelim generacijama koje su rasle, plesale, zaljubljivale se i uživale u provodima u njemu.

Pogledajte HRT-ovu reportažu o Saloonu uoči 48. rođendana:

Saloon je, vjerojatno nimalo slučajno, bio otvoren u petak, 13. veljače, 1970. godine: Jedna je to od najuspješnijih i najljepših zagrebačkih urbanih legendi. ‘Saloon’, klub u srcu Tuškanca, uz nekadašnje otvoreno igralište K.K. ‘Lokomotive’ postao je već odavno generacijama posjetitelja sinonim za zagrebačku noćnu zabavu, podsjećaju iz slavnog kluba.

Posljednjih godina prostor Saloona bio je i predmetom sudskih postupaka, no čini se da se problemi rješavaju jer za večeras organizatori najavljuju otvorenje za uzvanike uz nastup Telefon Blues Band s gostima te proglašenje novih kumova za 50. rođendan kluba, a u subotu, 15. veljače, i otvorenu proslavu i putovanje u 1980-te i 1990-te.

O kultnom klubu i njegovoj prošlosti i budućnosti u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo s jednom od kuma Saloona, glumicom Milom Elegović i vlasnikom kluba Marom Srezovićem:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!