17:07 / 13.12.2018.

Autor: I.H./HRT

Velikogorički vilenjaci od 2 metra

-

-

Foto: - / -

Puno mašte, kreativnosti i ideja dovelo je do edukativno-rekreativno-zabavnog projekta koji ima i humanitarnu akciju - darivat će 120 djece i štićenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.
Selo Djeda i Bake Božićnjak u Velikoj Gorici otvorilo je svoja vrata. To je rezultat volonterskih udruga koje su htjele da i Velika Gorica ima svoju Božićnu priču.

Počeli su skromno prije dvije godine. U organizaciju je uključeno 15 stručnih osoba. Puno mašte, kreativnosti i ideja dovelo je do edukativno-rekreativno-zabavnog projekta koji ima i humanitarnu akciju - darivat će 120 djece i štićenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

Na humanitarnom vilenjačkom buvljaku skupljaju se donacije u obliku hrane, odjeće i ostalih potrepština za socijalno ugrožene obitelji.

U Božićnom selu možete napisati pismo Djedu Božićnjaku i slikati se s njime, pogledati vilenjačku izložbu dječjih radova, skakati po sijenu...

Ovaj projekt je za sve Velikogoričane. Želja organizatora je oživiti grad i pokrenuti čaroliju "Božićno selo veselo".

Božićno selo se nalazi ispred Muzeja Turopolje. Otvoreno je svaki radni dan od 11 do 13 i od 16 do 20, a vikendima od 15 do 22 sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!