15:18 / 27.10.2014.

Autor: HRT

Victoria Beckham britanska poduzetnica godine

Victoria Beckham

Victoria Beckham

Foto: - / -

Bivša članica grupe Spice Girls Victoria Beckham (40) na prvom je mjestu popisa 100 najboljih britanskih poduzetnika koju objavljuje magazin Managment Today.
Bivša članica grupe Spice Girls Victoria Beckham (40) na prvom je mjestu popisa 100 najboljih britanskih poduzetnika koju objavljuje magazin Management Today, prenosi u ponedjeljak BBC.

Magazin je pohvalio njezinu suptilnu poslovnu sposobnost koju je dokazala širenjem modne kuće u posao s godišnjim prometom od 38 milijuna eura i sa sto zaposlenih.

Urednik Matthew Gwyther kaže kako neki mogu prigovoriti tomu što je bivša Spajsica završila na vrhu popisa no ona je stvorila tvrtku koja je i stvarna i nevjerojatno uspješna.

List napominje kako će neki možda reći da ona nikad nije naučila izrezivati krojeve ili ispeglati preklop na modnom tečaju ili će tvrditi da je tek supruga najpoznatijeg bivšeg nogomnetaša na svijetu, no stvarnost je da je ona svoju slavu koja je odavno moćno komercijalno oružje uspješno iskoristila.

Oni koji sumnjaju ne mogu sporiti brojke,
kaže Gwyther. Tvrtka bilježi rast prodaje od 2900 posto i rast zapošljavanja od 3233 posto tijekom posljednjih pet godina.

Beckham je lansirala vlastitu modnu marku 2008. i tri godine kasnije osvojila je nagradu kao najbolje dizajnersko ime na British Fashion Awards, a Magazin procjenjuje vrijednost njezine tvrtke na 266. milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!