21:51 / 22.09.2019.

Autor: Nikolina Ćosić/P.F./HRT

Vidite li dvostruko?

-

-

Foto: - / -

Ne brinite - ne vidite dvostruko. U Grčkoj je održano okupljanje blizanaca.
Odmah da odgovorimo na pitanje: Ne! A sada pojašnjenje: kada dvije osobe izgledaju gotovo jednako, to je teško ne primijetiti, a kada ih na jednome mjestu ugledate čak 362, čini vam se da vidite dvostruko. Grčki grad Trikala organizirao je najveće okupljanje jednojajčane braće i sestara na svijetu.

Iako su od rođenja iznimno povezani, sve rade zajedno i uglavnom se veoma dobro slažu, George Megas i njegov brat Achilleas po nečem se ipak razlikuju.

- Jedino što ne možemo raditi zajedno jest gledati utakmicu između Panathinaikosa i Olympiakosa. U svemu ostalom se slažemo i volimo se. Nismo gledali utakmicu zajedno već 30 godina, kažu.

A svoju povezanost pokazali su blizanci iz svih krajeva Grčke. Među njima i sedamdesetogodišnje sestre Poppy i Kate koje tvrde da si mogu čitati misli čak i preko telefona.

Ideja o neobičnom druženju u lokalnom parku nastala je na inicijativu blizanki kojima je to bila želja još od kada su bile djeca -  Athanasije i Katerine Falia.

- Vidjeti toliko blizanaca različitih naraštaja koji izgledaju jednako, pa čak i onih koji nisu toliko slični, zaista je čarobno. Vrlo smo emotivne, kažu.

Od novorođenčadi do osamdesetogodišnjaka - ovaj jedinstveni događaj okupio je 172 para blizanaca i 6 trojki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!