12:58 / 19.04.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Vidre u američkom akvariju u Georgiji pozitivne na koronavirus

Vidre pozitivne na koronavirus

Vidre pozitivne na koronavirus

Foto: Ilustracija / Pixabay

Orijentalne kratkonokte vidre, koje žive u akvariju u američkoj državi Georgiji, dobile su pozitivan test na novi koronavirus, objavila je u nedjelju uprava zoološkog vrta.

- Životinje su prije par dana počele pokazivati blage respiratorne simptome, poput kihanja, curenja iz nosa, blage letargije i kašlja, stoji u priopćenju za novinare te se dodaje da se unatoč tomu očekuje njihov "potpuni oporavak".

- U ovom su trenutku njihove nastambe zatvorene i posjetitelji ne mogu do njih, a o vidrama se brine stručni tim zadužen za zdravlje naših životinja, stoji u izjavi, no ne navodi se koliko se vidri razboljelo.

Članica uprave 'Georgia Aquariuma' Tonya Clauss potvrdila je da su vidre "pod stalnim nadzorom" te da pokazuju samo blage simptome.

- Očekujemo da će se sve životinjice u potpunosti oporaviti, rekla je, dodavši kako se vjeruje da su zarazu 'pokupile' od asimptomatskog člana osoblja koji se o njima brine te da nemaju nikakvog izravnog kontakta s posjetiteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!