12:34 / 20.11.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Više od 12 tisuća hrvatskih iseljenika u Fraport Areni

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U frankfurtskoj Fraport Areni je održan 10. koncert pod nazivom Hrvatska noć 2018 uz deset hrvatskih izvođača.
U frankfurtskoj Fraport Areni je održan 10. koncert pod nazivom Hrvatska noć 2018 - jedno od najvećih okupljanja hrvatskih iseljenika u inozemstvu.

Na koncertu je istaknuto kako su hrvatski izvođači uvijek dobrodošli "među one koji žive izvan Hrvatske i Bosne i Hercegovine a čeznu za zavičajem, rodnim krajem, dragim ljudima, uspomenama i svime onime što život s hrvatskom glazbom i riječima čini ljepšim, punijim i posebnijim".

Koncert je otvorila grupa Vigor, nakon čega su se svi prisjetili preminule legende Olivera Dragojevića koji se uvijek odazivao na koncert u Frankfurtu.

Na desetu 'Hrvatsku noć u Frankfurtu' nastupili su : Grupa Vigor, Mate Bulić, Miroslav Škoro, Crvena jabuka, Jelena Rozga, Maja Šuput, Mate Mišo Kovač, Mladen Grdović, Prljavo kazalište i Lidija Bačić.

Procjenjuje se da je na koncertu bilo preko 12 tisuća ljudi iz Njemačke ali i iz ostatka Europe, a fešta je trajala do jutra.

Ekipa HRT-a također je prošetala Frankfurtom i sama se u sve uvjerila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!