Više od 130 mačaka šesnaest različitih pasmina za vikend na izložbama u Zagrebu

23.03.2022.

11:35

Autor: I.B./Hina

Izložba mačaka

Izložba mačaka

Foto: Savez felinoloških društava Hrvatske / HRT

Više od 130 mačaka šesnaest različitih pasmina bit će predstavljeno na međunarodnim izložbama koje u predstojeću subotu i nedjelju u zagrebačkom King Cross Jankomir organizira Savez felinoloških društava Hrvatske, uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Egzotična, Perzijska, Ragdoll, Sveta Birma, Maine Coon, Neva Maskerada, Sibirska, Bengalska, Britanska kratkodlaka, Britanska dugodlaka mačka, Burmanska, Ruska plava, Sfinks, Domaća dugodlaka i Domaća kratkodlaka mačka, te nakon dugo vremena i Devon Rex, pasmine su koje će posjetitelji imati priliku vidjeti u oba izložbena dana.

Najavila je to priopćenjem u srijedu Amelija Leopoldović, tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske, ističući da su organizatori, osim upoznavanja s pasminskim mačkama i uvida u proces ocjenjivanja i suđenja te proglašenja najljepših izloženih mačaka, pripremili i niz popratnih sadržaja za sve uzraste.

Najmlađi posjetitelji moći će učiti crtati mačke u Dječjem kutku, od 10 do 18 sati.

U subotu će od 14,30 do 16,30 sati biti promovirana slikovnica o napuštenim, ali sretno udomljenim mačkama "Verica i Vjeko - Pozdrav švijete", uz sudjelovanje autorica Ane Surač i Maje Blažetić te ilustratorice, akademske kiparice Mirele Srabović.

Na radionici crtanja djeca će s ilustratoricom slikovnice vježbati crtanje, a autorice će iz nje čitati. Zainteresirani će moći saznati i kako doći do slikovnice čija je prva naklada rasprodana.

Tijekom trajanja izložbe bit će postavljen "Veterinarski kutak", kao mjesto na kojemu će posjetitelji moći postavljati pitanja veterinarima.

Izložbe će za javnost biti otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati.

"Best in Show", odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, u oba će dana započeti u 16,30 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!