11:34 / 14.02.2020.

Autor: D.P./HRT

Vjekoslava Huljić: Ja držim sva četiri kantuna kuće

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: - / HRT

U talk showu 5.com s Danielom večeras su gostovali Vjekoslava i Tonči Huljić, bračni par koji je uspješno spojio posao i ljubav.
U talk showu 5.com s Danielom ovoga petka gostovali su Vjekoslava i Tonči Huljić. Bračni par koji je uspješno spojio posao i ljubav, jer Vjekoslava je jedna od najtraženijih autorica tekstova u nas, a Tonči hitmejker, skladatelj i producent.

Kako su gostovali na Valentinovo, prvo pitanje Tončiju bilo je što misli o Danu zaljubljenih, jer je upravo na taj dan suprugu "izveo" u televizijsku emisiju.

- O Valentinovu nemam neko posebno mišljenje. Do devedesetih nismo ni znali da postoji. Ali, naravno da držim do ljubavi i to posebno do ljubavi prema mojoj ženi, odmah je sve razjasnio.

Govoreći o Vjekoslavi i njezinoj dosadašnjoj karijeri, Daniela je naglasila kako je ona jedna od deset naših najtraženijih i najizvođenijih autorica tekstova. Napisala je više od 600 pjesama, objavila 12 knjiga te potpisala glazbu za dva mjuzikla.

- Ti si i jedina žena među prvih deset tekstopisaca. Može li više?, upitala je.

- S jedne strane to mi je čast, a s druge mi je žao. Žao mi je da nema više žena. Moje kolegice sjajno rade i nadam se da će mi već sljedeće godine praviti društvo, kazala je Vjekoslava.

- E, nisam siguran, jer niti jedna nema ovakvog muža, iskoristio je Tonči priliku da se pohvali.

Daniela je nastavila s impozantnim brojkama tandema Huljić, te su izračunali da je Tonči dosad napisao 1370 pjesama.

- Pa koliko ti pjesama pišeš mjesečno?, bilo je neizbježno pitanje.

- U drugoj polovici devedesetih supruga i ja pisali smo 100 do 120 pjesama godišnje, kazao je dodavši da su takav tempo držali jedno pet, šest godina te da je onda rekao dosta.

- Smanjili smo tempo jer se događalo da više ne znamo niti imena naših pjesama. Nama se dogodilo i to da mi nismo znali da smo napisali neku pjesmu. Slušamo je na radiju i pitamo se jesmo li je mi radili. Onda, pri kraju pjesme nam sine – pa to je naša pjesma, požalio se Tonči.

Kako moraju raditi zajedno, voditeljicu je zanimalo i tko je glavni. Čija je zadnja, upitala je.

- Svaka pjesma je jedna nova borba i izazov za nas. Mišljenja nam se moraju podudarati, a ne sudarati. To je jedan proces i onda se iz te kreativne borbe rodi nešto što je najbolje, razjasnila je Vjekoslava.

- Dakle, vi možete reći - to je nama naša borba dala, kratko i jasno rezonirala je Daniela.

Zajedno su četrdeset godina i zajedno stvaraju, pa je došlo vrijeme i da pokažu koliko znaju jedno o drugome. U nizu pitanja doznali smo i dobro čuvanu tajnu jednog od naših najuspješnijih hitmejkera.

- Tonči je jednom stavljen na listu najbolje odjevenih osoba i od tada ne mogu živjeti od njega. Toliko mu to imponira. Uz to, tašt je na frizuru. Možeš mu sve reći - samo mu kosu ne diraj, otkrila je Vjekoslava.

Njezin suprug odmah se upleo u razgovor. - Ne čini li ti se da malo previše pričaš? Sad znam zašto me niste ništa pitali kad ste pripremali emisiju, sa smiješkom je dobacio.

No, ona se nije dala smesti te je na kraju naglasila što ih veže puna četiri desetljeća. - Ja držim sva četiri kantuna kuće, a on drži cijeli svijet da ne padne na mene.

U glazbenom dijelu emisije Tonči je zabavio gledatelje i publiku u studiju izvevši svoj instrumentalni medley, dok je njegovu skladbu Malo nam za sriću triba izvela Iva Ajduković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!