Vojo Šiljak upoznao Danijelu kad su polugoli bili na snimanju

06.03.2020.

13:48

Autor: D.P./HRT

default error photo
Daniela Trbović ovoga tjedna u talk showu 5.com s Danielom ugostila je jednu od naših najpoznatijih pjevačica Danijelu Martinović i legendu televizijskog i radijskog novinarstva Voju Šiljka.
Daniela Trbović ovoga tjedna u talk showu 5.com s Danielom ugostila je jednu od naših najpoznatijih pjevačica Danijelu Martinović i legendu televizijskog i radijskog novinarstva Voju Šiljka.

Prije nekoliko dana Danijela Martinović imala je svečanu promociju svojeg novog albuma Neopisivo, te je na inzistiranje uvijek znatiželjne voditeljice objasnila što zapravo znači taj naslov. Danijela je kazala kako je novi album promovirala pod sloganom Novi zvuk - novi doživljaj - drugačija od svih. Najavila ga je singlom Čovjek bez adrese, a uz Zorana Mišolongina, u njemu je po prvi puta potpisala koautorstvo za glazbu i tekstove. Na albumu se nalaze i neki od Danijelinih najvećih hitova poput Marke nemam, Da je slađe zaspati, Godinama, danima, satima te brojne druge skladbe u novim aranžmanima.

Napomenula je i da je u međuvremenu otkrila novu ljubav. - Jako sam se zaljubila u pisanje. Izdala sam dvije knjige svojih poetskih zapisa i to spojila u jedan koncertni doživljaj. Eto, to je neopisivo i time sam željela poentirati da su ljudi zapravo neopisivi, posebni i neponovljivi, objasnila je glazbenica.

- S obzirom da se i ja bavim literaturom, a vodio sam i sajmove knjiga, pročitao sam Danijelinu knjigu i moram reći da je to jedna dobra literatura, pohvalio ju je Vojo. Potom je u maniri pravoga gentlemana pročitao pjesmu iz njezine nove zbirke te je iskreno ganuo. Emotivno je priznala da joj je to bio najljepši kompliment.

Ipak, Vojo nije propustio ispričati kako su se Danijela i on upoznali. - Bili smo u jednom sobićku i to polugoli. Naime, presvlačili smo se za početak snimanja emisije Lijepom našom. Dok smo se presvlačili, ja sam Danijelu cijelo vrijeme gledao u oči, ali sam je kasnije prepoznao i u haljini.

Vojo je od 1969. na Radio Zagrebu bio voditelj i autor priloga u emisijama Taksi za Babilon, Zeleni megaherc, Vikend subotom i mnogih drugih. U njegovoj emisiji Šišmiš prvi su se puta čuli telefonski razgovori uživo s gledateljima. Autor je nekoliko knjiga te čak pet zbirki viceva.

- Napisao sam oko pet tisuća viceva. I mogu vam reći da vic treba znati napisati, ja smatram da je on mala književna forma.

Gledatelji su doznali i zašto s Danijelom nije pametno sjesti za kartaški stol na partiju pokera.

- Pa, kako smo na turnejama puno putovali, tako sam s dečkima iz banda naučila igrati poker. I onda me krenulo. Dogodilo se da me pratila sreća i stalno sam ih pobjeđivala. Tukla sam ih totalno. Jednom sam našem  manageru odnijela svu zaradu s turneje, sa smiješkom je ispričala.

- Tko bi to rekao? Iza tvojeg nježnog, milog lica ti si pravi "poker fejs", zaključila je na to voditeljica.

U glazbenom dijelu emisije Danijela je uz pratnju prisavskog benda i Ante Gele otpjevala dvije pjesme: Čovjek bez adrese sa svog novog albuma te svoj veliki hit Pleši sa mnom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!