13:39 / 17.09.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Vojvotkinja Markle podržala projekt karitativne kuharice za žrtve požara u tornju Grenfell

-

-

Foto: - / -

Ovo je njezina prva samostalna humanitarna akcija otkako je u svibnju postala članica britanske kraljevske obitelji udavši se za unuka kraljice Elizabete, princa Harryja.
Meghan Markle, britanska vojvotkinja od Sussexa, podržala je humanitarnu akciju kojom se prodajom kuharice pomaže projekt kuhanja u zajednici pogođenoj požarom u tornju Grenfell u kojem je poginula 71 osoba.

Projekt je krenuo prošlog ljeta, kada je jedna žena tražila mjesto za kuhanje za svoju obitelj i prijatelje, nakon nesreće u lipnju 2017. u kojoj je vatra progutala 24 kata socijalnog stambenog bloka u zapadnom Londonu.

Knjiga "Zajedno: Kuharica naše zajednice" sadrži 50 recepata korisnika kuhinje u Islamskom kulturnom centru al-Manaar. Prihodi od prodaje pomoći će da bi se projekt proširio i omogućio da kuhinja radi sve dane u tjednu.

Odmah sam se osjetila povezanom s kuhinjom ove zajednice; to je mjesto gdje se žene smiju, tuguju, plaču i kuhaju zajedno, napisala je u predgovoru vojvotkinja Meghan, koja je po prvi put posjetila kuhinju u siječnju.

Miješanjem kulturnih identiteta pod zajedničkim krovom, stvaramo prostor za osjećaj normalnosti u najjednostavnijem obliku. Opća potreba za povezivanjem, odgojem i zajedništvom kroz prehranu, kroz krizu ili radost, nešto je s čime se svi možemo povezati, napisala je Meghan Markle.

Ovo je njezina prva samostalna humanitarna akcija otkako je u svibnju postala članica britanske kraljevske obitelji udavši se za unuka kraljice Elizabete, princa Harryja.

Požar u tornju Grenfell bio je najsmrtonosniji požar u Velikoj Britaniji nakon Drugog svjetskog rata, a vlasti su kritizirane da su kasnile u osiguranju trajnog smještaja za preživjele.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!