Vojvotkinja od Yorka gostovala u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“

10.06.2022.

11:40

Autor: HRT

Sarah Ferguson

Sarah Ferguson

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, gostovala je jutros u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ Hrvatske radiotelevizije.

U razgovoru s voditeljima Davorom Meštrovićem i Zlatom Muck Sušec Vojvotkinja se prisjetila svojeg ranijeg boravka u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata kada je boravila u Splitu, a u našoj zemlji trenutno boravi kako bi podržala Montessori grupu.

- Veliko mi je zadovoljstvo biti ponovno ovdje, sjećam se kako su Hrvati prema meni bili veoma dobri i ljubazni. Kada sam bila ovdje 1992. i 1993. htjela sam donijeti nadu djeci i obiteljima. Želja mi je poduprijeti djecu i Montessori grupu, vjerujem da je to organizacija koja propagira sigurnost i konzistentnost za djecu , rekla je.

Ferguson je autorica brojnih knjiga i slikovnica za djecu, od kojih je neke pokazala i tijekom emisije.

Upitana kako se nosi sa svojom titulom u svakodnevnom životu, Ferguson je rekla kako se uvijek trudi biti nasmijana.

- Uvijek kažem djevojčicama, svojim kćerima, kada izađeš iz stana, uvijek se moraš smijati jer ćeš završiti na naslovnici. Ako imate neku platformu, ne smijete biti namrgođeni, ako se možete pokazati drugima, morate se nasmiješiti i za djecu. Ljudi promatraju način na koji se ponašate, stoga pokažite srcem, a ne umom. Vjeruje da je to najbolji primjer koji možete dati, imam tu sreću da sam na poziciji da to mogu pokazati drugima, rekla je.

Voditelji su vojvotkinju naučili i hrvatsku riječ „mrgud“.

Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!