Willu Smithu zabranjeno prisustvovati dodjelama Oscara

08.04.2022.

22:30

Autor: HRT

Will Smith

Will Smith

Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Pljuska voditelju Chrisu Rocku na nedavnoj dodjeli Oscara glumca Willa Smitha stajat će 10-ogodišnje zabrane prisustvovanja dodjeli te najprestižnije filmske nagrade. Tako je odlučila Akademija filmskih umjetnosti i znanosti.

Will Smith već osjeća posljedice svojega ishitrenog ponašanja. Netflix je upravo bio u potrazi za novim redateljem filma Fast and Loose nakon što se David Leitch, uoči dodjele Oscara povukao iz projekta. Smith je trebao glumiti šefa mafije koji gubi pamćenje, no Netflix je zasad promijenio planove. 

I Sony je odlučio privremeno staviti na čekanje rad na filmu "Bad Boys 4", koji se pripremao uoči dodjele nagrada. Po pisanju Hollywood Reportera i druge bi filmske kuće mogle donijeti slične odluke. 

 Will Smith, inače dobitnik Oscara - ubrzo je nakon skandala izašao iz članstva Akademije, ispričao se i rekao da će prihvatiti sve posljedice svojeg ponašanja. 

- Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima. (...) Popis onih koje sam povrijedio je duga i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće, napisao je Smith.

Komičara Chrisa Rocka, voditelja ceremonije dodjele Oscara Smith je ošamario nakon što se našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett i toga što ona zbog alopecije nema kosu.

Chris Rock prekinuo je šutnju nakon što ga je glumac Will Smith ošamario na dodjeli Oscara tijekom stand-up showa u Bostonu, poručivši da još "probavlja" događaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!