Youngmasters Festival okupio predavače i mlade glazbenike međunarodnog ugleda

26.08.2019.

07:45

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Samoborom će odzvanjati zvuci čak 8 glazbenih instrumenata: gitara, saksofon, klarinet, violina, violončelo, klavir, flauta i viola.
Đaci i studenti, pedagozi i umjetnici, gitaristi, pijanisti, klarinetisti, violinisti, violončelisti, klarinetisti, saksofonisti i pjevači, svi oni međusobno će se sporazumjeti jezikom glazbe u sklopu 9. Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika i Youngmasters Festivala. Ovogodišnje izdanje Youngmasters Festivala u Samoboru traje do 5. rujna 2019. godine.

Zanimljiv učenicima mnogih zemalja Europe i svijeta, ovog ljeta festival ponovo okuplja predavače i mlade glazbenike međunarodnog ugleda, a Samoborom će odzvanjati zvuci čak 8 glazbenih instrumenata: gitara, saksofon, klarinet, violina, violončelo, klavir, flauta i viola.

Na ovogodišnjem Youngmastersu satove će voditi 13 renomiranih glazbenika čija zvučna imena privlače učenike i studente iz svih krajeva svijeta; Petrit Çeku, Tobias Stosiek, Nataša Veljković, Nenad Merle, Tomislav Vukšić, Krešimir Bedek, Lovro Merčep, Pedro Ribeiro Rodrigues, Tomislav Vukšić, Marco Graziani, Mihael Paar, Marko Zupan i Wladimir Kossjanenko, Olga Cinkoburova, Anatoli Goussev.

Važan dio djelovanja Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika je koncertna aktivnost njenih polaznika, predavača i gostiju. Učenicima i studentima glazbe Youngmasters je prilika za otkrivanje novih akustičkih i inspirativnih prostora za izvođenje te stjecanje neprocjenjivog iskustva koncertnog nastupanja.

Festivalski dio Youngmastersa čine edukativni koncerti te ciklusi majstorskih i Youngmasters Excellent koncerata zajedno s koncertima polaznika. Ključna ideja Festivala je integriranje mladih profesionalnih izvođača s onima koji su tek na putu da to postanu.

Središnji i najsvečaniji koncert Festivala je Youngmasters Gala koncert. Taj koncert objedinjuje komorno, orkestralno i solističko sviranje svih polaznika ljetne škole, ali i njihovih predavača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!