07:04 / 21.03.2020.

Autor: Komunikacije HRT-a

Za Eurosong 2021. morat će biti odabrane nove pjesme

Damir Kedžo, pobjednik Dore 2020.

Damir Kedžo, pobjednik Dore 2020.

Foto: - / -

Odlučeno je tako na sastanku eurovizijske Referentne grupe. Hoće li izvođač biti isti, odluka je na svakoj televiziji sudionici Eurosonga.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) potvrđuje da je jučer, u petak 20. ožujka u 20:30 sati donesena odluka Referentne skupine za Euroviziju da se pravila neće mijenjati i da se za Eurosong 2021. prijavljuju nove pjesme. Na svakoj je televizijskoj kući odluka hoće li slati istog izvođača koji ju je trebao predstavljati ove godine ili nekog novog izvođača.

Zbog koronavirusa otkazan Eurosong - Znam za odluku i ona je kao i prethodna očekivana. Žao mi je što Europa neće čuti "Divlji vjetre" u punom sjaju na velikoj pozornici uz poseban scenski nastup i zborno pjevanje mojih sjajnih cura. Vrijeme u kojem živimo je teško i moramo donositi teške odluke, samo neka smo svi  zdravi. To je trenutno jedino važno. Surađujem s Hrvatskom delegacijom odlično od prvog dana i vjerujem da ćemo u danima koji slijede naći najbolje moguće rješenje za hrvatski nastup na Eurosongu, izjavio je Damir Kedžo za HRT.

O odluci koga će Hrvatska poslati 2021. na Eurosong 2021. pravovremeno ćemo vas obavijestiti.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!