10:04 / 14.01.2019.

Autor: E.L.S./HRT

"Za ona dobra stara vremena" - iza scene

-

-

Foto: - / -

Taj domaći film o kojem svi pričaju dolazi krajem mjeseca dolazi u kina. Emisija Dobro jutro, Hrvatska ugostila je Dominika Galića i Elizabetu Brodić.
Film pomalo znakovitog naslova "Za ona dobra stara vremena" obrađuje uvijek aktualnu temu iseljavanja u potrazi za boljim životom, a u jednoj od svojih posljednjih u cijelosti snimljenih filmskih uloga našao se glumački velikan Ivo Gregurević.

Burne godine nastanka hrvatske države, tranzicija socijalizma u kapitalizam i (ne)spremnost na promjene koje ona donosi uvijek su zanimljiva tematika, kojom se bavi i novi film uglednog redatelja Eduarda Galića.

Ostvarenje koje je okupilo impresivnu filmsku ekipu na istovremeno humorističan i dramatičan način obrađuje vječnu dilemu - ostati u Hrvatskoj ili otići. Zbog svoje aktualne tematike, ali i eksplicitnih scena, ova humorna drama zasigurno će privući veliku pažnju i interes publike.

Osim priče zanimljiva je i odlična glumačka postava, u kojoj su se našle i mlade nade hrvatske glume i iskusne glumačke legende - Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar.

Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije je Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić. U distribuciji Continental filma, film u kinodvorane dolazi 31. siječnja, a filmski entuzijasti među studentima moći će ga pretpremijerno pogledati u popularnoj Pivani u zagrebačkoj Ilici.

Taj domaći film o kojem svi pričaju dolazi krajem mjeseca dolazi u kina. Emisija Dobro jutro, Hrvatska ugostila je Dominika Galića i Elizabetu Brodić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!