Zabijelio se Korzo, zahuktali vlakići - otvoren je Advent u Varaždinu

30.11.2019.

16:56

Autor: Paola Poljak-Morandini/HRT

-

-

Foto: - / -

Čuvari su prolaza kroz Lančanu kulu, koja vodi do ledenih čuda na Starome gradu. Drugo najveće klizalište sa stazama ugostilo je prve klizače.
Iako sa znatno skromnijim ulaganjima, mali se Advent u Varaždinu već godinama brusi i sadržajno dorađuje pa je tako lani privukao dosad najviše domaćih i stranih posjetitelja. Turistička zajednica sa suradnicima i kulturnim institucijama priredila je više od stotinu koncerata, predstava, izložbi i radionica.

Zabijelio se Korzo, zahuktali vlakići, kušalo kuhano vino - otvoren je Advent u Varaždinu.

- Posebnost ovogodišnjeg Adventa je da se održava na najviše lokacija do sada, na čak sedam lokacija u gradu. Uz to što imamo Ledenu čaroliju na Starom gradu, klizalište na preko 1000 kvadrata i ledeni tobogan i dalje jedinstveni u Hrvatskoj - izjavila je Jelena Toth, direktorica TZ-a Varaždina.

Na putu do Ledene čarolije, glazba na intimnom Stančićevu trgu, gdje je program svaki put sve bogatiji.

- Još više borova, još više žaruljica, još više punktova, što starih, što novih. Simbol ovogodišnjeg Adventa na Stančiću su Orašari - dodaje Martina Pakšec, organizatorica Adventa na Stančiću.

Čuvari su prolaza kroz Lančanu kulu, koja vodi do ledenih čuda na Starome gradu. Drugo najveće klizalište sa stazama ugostilo je prve klizače.

Jedinstvena adrenalinska posebnost i ove je godine - ledeni tobogan dugačak 30 metara. Prošle se godine njime spustilo 25 tisuća djece i odraslih.

Uz Ledenu čaroliju koja, obećaju, opstaje i do 15 stupnjeva iznad nule, koncerti, kreativne radionice, gastro ponuda uveseljavat će Varaždince i turiste do 6. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!