17:38 / 13.04.2018.

Autor: T.V./Hina

'Žablji dan' u zagrebačkom ZOO-u

Izvor: zoo.hr

Izvor: zoo.hr

Foto: - / -

U zagrebačkom Zoološkom vrtu danas se obilježava Žablji dan, kojim se ukazuje na važnost zaštite vodozemaca.
U zagrebačkom Zoološkom vrtu danas se obilježava Žablji dan, kojim se ukazuje na važnost zaštite vodozemaca. Edukativni program Žabljeg dana trajat će od 11 do 17 sati, kada će posjetitelji ZOO-a zahvaljujući zanimljivom interaktivnom edukativnom postavu moći doznati kako su vodozemci izišli na kopno, priopćio je zagrebački ZOO.

Žabarnik je, kažu, naziv izložbe na kojoj će biti izloženo nekoliko vrsta ugroženih vodozemaca, a među njima su žaba-rajčica s Madagaskara te pjegavi daždevnjak kojeg možemo susresti i u našim šumama.

Na Žabljem danu građani će moći naučiti kako doprinijeti manjem stradavanju žaba u prometu, ali i zašto su vodozemci indikator promjena u prirodi.

Udruga Hyla sve će zainteresirane upoznati sa zaštitom hrvatskih vodozemaca.
Oni koji žabama žele pružiti dobrodošlicu u vlastitom dvorištu, moći će se uključiti u Zelenu mrežu, a onima koje zanima glasanje žaba, preporučuje se posjet Kreketaonici.

U Zoološkom vrtu kažu da će Žablji dan posjetiteljima omogućiti pristup u inače za njih zatvorene prostore - one u kojima se timaritelji Zoološkog vrta brinu za posebne vrste vodozemaca. Pod stručnim vodstvom moći će obići prostorije za njihov uzgoj i držanje. Za vodstvo je potrebno preuzeti kupon u edukativnom kutku 'Žabe u prometu'.

Kako teče životni razvoj vodozemaca, edukatori će najmlađe posjetitelje podučavati u Žabljem laboratoriju, a u kreativnoj radionici učit će izrađivati origami žabicu te bedž s motivom žabe.

U znaku te životinje bit će i mnogobrojne zabavne igre kojima je cilj djecu potaknuti na više fizičke aktivnosti. Igru Žabica priprema Park Maksimir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!