Zaboravite na Gardaland i Disneyland! Upoznajte Dalmaland!

27.05.2023.

12:00

Autor: Antonia Ćosić/HRT

Zaboravite na Gardaland i Disneyland! Upoznajte Dalmaland!

Zaboravite na Gardaland i Disneyland! Upoznajte Dalmaland!

Foto: - / -

Biograd ovog ljeta postaje centar zabave na Jadranu! Nakon dvije godine opsežnih priprema uskoro je u toj turističkoj meki gotova izgradnja brojnih vodenih atrakcija koje s tematskim parkovima i adrenalinskim izazovima postojećeg zabavnog parka tvori jedinstvenu cjelinu – Dalmaland.

Galerija
Zaboravite na Gardaland i Disneyland! Upoznajte Dalmaland!, Foto: -/-
Zaboravite na Gardaland i Disneyland! Upoznajte Dalmaland!, Foto: -/-Zaboravite na Gardaland i Disneyland! Upoznajte Dalmaland!, Foto: -/-Zaboravite na Gardaland i Disneyland! Upoznajte Dalmaland!, Foto: -/-

- U projekt je investirano 7,5 milijuna eura, a uz hrvatske projektante na građevinskim je zahvatima radila i svjetski poznata firma Polin Waterparks, glavni konstruktor tobogana za preko 50 svjetskih vodenih parkova, kaže Josip Zurak, direktor marketinga.

Smješten u srcu Dalmacije, na površini od preko 6.5 hektara, ovaj raj za sve ljubitelje adrenalina i vodenih izazova vrijedna je turistička akvizicija Zadarske županije, ali i šire. Spojem tematskih i vodenih atrakcija te zagarantiranoj najvišoj razini kvalitete i sigurnosti, Dalmaland je stao uz bok nekolicini svjetskih parkova poput Gardalanda i Disneylanda, a u Hrvatskoj i regiji jedini je centar zabave ovog tipa.

- Po uzoru na najpoznatije svjetske centre zabave ovdje posjetitelje čeka puno fantazije, smijeha i pozitivne energije, uspomene kojih će se još dugo sjećati. Još je ljepši, zabavniji i ušminkaniji, govori Josip Zurak.

Upravo je to karta na koju računaju u Dalmalandu, koji po uzoru na već spomenute parkove zabave nudi kompletan provod.

- Tijekom produženog vikenda koji je pred nama, najmlađe čeka posebno iznenađenje – Dino party! Osim šetnje s dinosaurima, mališani će moći iskusiti i Photo safari, ali i još brojna uzbuđenja kakva smo im pripremili sve do kraja ljeta. Svake subote i nedjelje dio parka bit će u znaku nekog omiljenog dječjeg junaka, primjerice bit će tu susreti s Transformerima, svemircima i drugim maskotama koje će klincima dodatno uljepšati boravak. Adrenalinski dio Fun parka omiljen je među tinejdžerima i odraslima koje specijalna uzbuđenja čekaju u Aquaparku, pojašnjava Zurak.

Park je podijeljen na četiri cjeline - Gusarski grad, Divlji Zapad, Svemir i uskoro Vodeni svijet, a u svakom od njih mogu se zabaviti posjetitelji svih uzrasta.

Osim vodenog kompleksa, novitet su i tematski vikendi budući da su ovakvi centri zabave u svijetu najposjećeniji tijekom vikenda, blagdana i praznika.

Sudeći prema programu i najavama za ovo ljeto, jedini hrvatski zabavni park nesumnjivo je na dobrom putu da postane nezaobilazna destinacija na svjetskoj karti zabave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!