10:21 / 07.03.2018.

Autor: K.D./HRT

Zabranjeno pušenje u Vintageu će svirati prva četiri albuma

-

-

Foto: - / -

Zabranjeno pušenje za sve nostalgičare u Vintage klubu zasvirat će prve albume: Das ist Walter (1984.) | Dok čekaš sabah sa šejtanom (1985.) | Pozdrav iz zemlje Safari (1987.) | Male priče o velikoj ljubavi (1988.)!

Jedan od najvećih i najdugovječnijih regionalnih rock bendova, Zabranjeno pušenje, nastupit će na četvrtom ovosezonskom izdanju programa Sviraj Stare u petak, 23. ožujka u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Ovom prilikom vratit će se više od 30 godina unazad i izvesti isključivo svoja prva četiri hvaljena albuma koja su im zacementirala poziciju na samom vrhu scene bivše države.

 Legendarni sastav Zabranjeno pušenje osnovan je 1980. godine kao dio punk-rock/garage scene koja je u to vrijeme bila aktivna u Sarajevu. Prvi album Das Ist Walter izdali su 1984. godine i odmah zabilježili svoj prvi hit 'Zenica Blues'. Rani uspjeh odveo ih je na turneju po tadašnjoj Jugoslaviji, gdje su se nakon 60 koncerata u najvećim dvoranama etablirali kao najjača rock atrakcija svog vremena. U isto vrijeme članovi benda pokreću i uspješan humoristični TV show Top lista Nadrealista u kojem satirično kritiziraju režim koji ih okružuje.

"