Zadrani i turisti okušali se u zimskom kupanju u moru

29.01.2022.

15:18

Autor: Vladimir Šetka/HRT

Zimsko kupanje u moru

Zimsko kupanje u moru

Foto: HTV / HRT

Skupina Zadrana već neko vrijeme svake subote u podne prakticira zimsko kupanje u moru. Na plaži Borik na Puntamici danas im se pridružilo i desetak turista iz Meksika, Brazila i nekoliko europskih zemalja.

Nije im smetala ni temperatura mora od 11 stupnjeva, koliko je u tom trenutku bilo i u zraku, a ni jaka bura.

- Slučajno ste me ulovili sada ovdje, skupila se ekipa iz Zadra, naš Dragi Jurjević, inače trkač, povukao je inicijativu da se kupamo u moru, došlo je nešto nas Zadrana, a skupilo se i stranaca koji su tu. Što da kažem, lijepo je, ledeno je... A zašto se kupamo? Zato što smo zdravi, zato što smo veseli, zato što smo puni adrenalina, ku'š bolje, rekao nam je Tomislav Travica.

A stranci nakon izlaska iz mora i nisu bili previše pričljivi. Očito im je bura nakon izlaska iz mora bila neugodnija nego što su mislili. 

- Hladno je, rekla je jedna djevojka iz Meksika.

Za Dragog Jurjevića ništa novo kupati se po ovakvoj hladnoći.

- Ugodno je. Čak je neugodniji vjetar sam. Doslovno mi je ledenije vani, nego unutra. Ali opet, kupali smo se i na Paklenici prije tjedan dana, bilo je 6 stupnjeva, tako da je ovo sasvim OK, kazao je Dragi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!