11:56 / 06.07.2018.

Autor: E:L.S./HRT

Zagrebačka filharmonija i Julian Rachlin

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačka filharmonija otvorila je atraktivni program hrvatskom simfonijskom uspješnicom, Simfonijskim kolom Jakova Gotovca.
Festival Zagreb Classic večeras je ugostio svjetskog violinističkog virtuoza Juliana Rachlina, koji je uz orkestar Zagrebačke filharmonije na pozornici na otvorenom na Trgu kralja Tomislava za zagrebačku publiku izveo program najavljen kao jedan od vrhunaca ovogodišnjega festivala.

Nakon niza svjetskih glazbenih zvijezda koje su u protekle dvije godine prošle Trgom kralja Tomislava, i treće izdanje festivala Zagreb Classic ponovno ugošćuje najveća imena klasične glazbe. Jedna od najljepših otvorenih pozornica Zagreba danas je ugostila jednu od najvećih zvijezda klasične glazbe, violinista sa srcem virtuoza i pojavom šampiona kako ga je opisao LA Times, Juliana Rachlina, koji je nastupio uz orkestar Zagrebačke filharmonije.

Orkestar je predvodio ugledni talijanski maestro Pier Carlo Orizio, a zvjezdano popularni glazbenik predstavio se u dvije velike klasično-glazbene uspješnice, Koncertu za violinu i orkestar u G-duru W. A. Mozarta te skladbi Liebesleid Fritza Kreislera.

Zagrebačka filharmonija otvorila je atraktivni program hrvatskom simfonijskom uspješnicom, Simfonijskim kolom Jakova Gotovca, a izvela je još dva dobro poznata orkestralna hita, Vltavu Bedřicha Smetane te Polovjecke plesove Aleksandra Borodina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!