15:13 / 26.12.2020.

Autor: Josip Gavranović/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT/Hina

Zagrebački obrtnici morskom laviću nadjenuli ime Majstor Edi

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

Foto: - / -

Zagijevi mladunci dane provode u plivanju, ronjenju i igri, a otac ih najčešće brižno nadgleda s ruba bazena ili iz unutarnje nastambe
Najmlađi član obitelji kalifornijskih morskih lavova u zagrebačkom Zoološkom vrtu zvat će se Majstor Edi.

Više od dvjesto građana putem društvenih mreža dalo je svoje prijedloge za ime morskog lavića, a najviše njih, čak četvrtina, predložilo je ime Edi, u spomen na majku morskog lavića Edith, koja je ljetos uginula nakon što je na svijet donijela žensko mladunče, koje je također uginulo, objavili su iz Zoološkog vrta.

- Obitelj morskih lavova potiče nas da u budućnost gledamo s optimizmom. Ova je godina mnoge razdvojila od najdražih, no i nakon najvećih tragedija moramo pronaći snagu za podizanje. Lekciju o tome gledamo u obitelji morskih lavova gdje je samohrani otac Zagi ljetos preuzeo brigu o svojim mladuncima  - morskoj lavici Luce i mališanu koji sada dobiva ime, rekao je ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok.

Zagijevi mladunci dane provode u plivanju, ronjenju i igri, a otac ih najčešće brižno nadgleda s ruba bazena ili iz unutarnje nastambe.

- Uvažena je ideja građana da se morski lavić zove Edi, a mi smo kao obrtnici ispred imena dodali riječ 'Majstor', rekao je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb,, budući da je pokroviteljstvo nad morskim lavovima Komora preuzela zajedno s Udruženjem obrtnika grada Zagreba.

Zoološki vrt grada Zagreba do 17. siječnja 2021. godine svakodnevno radi od 9 do 20 sati. Jedino je na Staru godinu otvoren od 9 do 16 sati. Ulaz u Vrt je slobodan do kraja Polarnog adventa za medicinske djelatnike i djecu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!