Zagrebačkim ulicama trčao se 7. proljetni polumaraton

27.03.2022.

13:08

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Zagrebački polumaraton

Zagrebački polumaraton

Foto: Dnevnik / HRT

Zagrebačkim ulicama trčao se popularni 7. proljetni polumaraton. U glavni grad stiglo je oko tisuću natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Start i cilj bili su ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a tko je najbrže prešao trasu dugu 21 kilometar.

Pobjednici polumaratona su trkači z Kenije Panuel Mkungo i Lelei Lilijan. Oboje su ostvarili i najbolje vrijeme staze pa su sada oni i novi rekorderi. 

- Ukupno 21 kilometar trčalo je 1000 trkača, koji su došli iz gradova diljem Hrvatske ali i inozemstva. Znak za start, hicem iz startnog pištolja, dao je zamjenik gradonačelnika grada Zagreba Luka Korlaet, koji je iznio zanimljivu crticu o Zagrebu, rekavši kako je grad od najistočnije do najzapadnije točke udaljen 21 kilometar pa se slikovito može reći da su današnji natjecatelji pretrčali i cijeli Zagreb. Ruta kojom su natjecatelji trčali posebno je zanimljiva jer spaja tri umjetničke institucije grada Zagreba, a to su Nacionalna sveučilišna knjižnica, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski i muzej Suvremene umjetnosti. Utrka je gotova kao i posebna regulacija prometa, pa sada građani mogu slobodno prolaziti gradom, izvijestila je za Dnevnik Marija Milas

- Utrka je bila odlična. Želim zahvaliti organizatoru za ovako sjajno organiziranu utrku. Prvi sam put u Zagrebu i sretan sam što sam danas pobijedio, istaknuo je Panuel Mkungo, natjecatelj. 

- Super, oborio sam svoj rekord. Super vrijeme nas je poslužilo, super staza. Odličan atmosfera, govori Davor, natjecatelj.

- Kroz cijelu zimu radila sam zimsku bazu, što je vrlo bitno, pao je rekord osobni jako sam zadovoljna. Postigla sam vlastiti rekord, rekla je Iva, natjecateljica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!