Zagrepčani uz TBF proslavili Dan antifašističke borbe

10:29 / 23.06.2022.

Autor: HRT/I.Ž.K./Hina

Koncert TBF-a u povodu Dana antifašističke borbe

Koncert TBF-a u povodu Dana antifašističke borbe

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Antifašistička liga u suradnji s Centrom mladih Ribnjak i Veteranima Domovinskog rata i antifašistima (VeDRA), a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u povodu Dana antifašističke borbe organizirala je koncert TBF-a na Trgu žrtava fašizma. Prije TBF-a nastupili su ZborXop i Zagrebački orkestar ZET-a. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako se "nova gradska vlast ponosi antifašističkom borbom što bi trebao i cijeli hrvatski narod".

Uoči koncerta naglasio je kako mu je u godinu dana od kada je gradonačelnik ovo jedan od najljepših trenutaka da ih ponosno može pozdraviti na Dan antifašističke borbe "jer se konačno u Zagrebu dostojno obilježava taj dan".

- Suvremeni antifašizam iz naše perspektive nema cilj samo čuvati uspomene i istinu o antifašističkoj borbi nego se mora boriti za solidarnost, društvenu jednakost, za prava LGBT zajednice, nacionalnih manjina, žena i izbjeglica. To je zadatak pred nama kao onima koji vjerujemo u antifašizam i antifašističku borbu, istaknuo je Tomašević.

Poručio je da se oni kao nova gradska vlast antifašističkom borbom ponose te da bi to trebao i cijeli hrvatski narod jer zahvaljujući antifašističkoj borbi mi smo bili na pravoj strani povijesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!