Unatoč pandemiji, zaredali se uspjesi hrvatskih filmova i serija

08.09.2021.

07:03

Autor: Tamara Džebić Šaljan/Studio 4/V.M./HRT

"Murina"

"Murina"

Foto: HAVC / HRT

Unatoč pandemiji, hrvatski filmovi i serije nižu velike uspjehe: nagrada "Murini" u Cannesu za najbolji debitantski film, "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste pobijedio je u Puli i uspješno nastupio na više festivala, "Zbornica" Sonje Tarokić dobila posebno priznanje na prestižnom festivalu u Karlovim Varima, serija "Područje bez signala" Dalibora Matanića proglašena je najboljom na festivalu u Francuskoj...

Nama je pandemija, čini se, donijela neke doista dobre, međunarodno priznate filmove i serije, no filmska industrija jedna je od najpogođenijih pandemijom. U manje od dvije godine koliko traje cijela priča s koronavirusom na području filmske umjetnosti dogodile su se tektonske promjene.


Filmovi se dakako nisu prestali snimati, no gdje ćemo ih i kako u budućnosti gledati, u Studiju 4 razgovarali smo s filmskim kritičarem Deanom Sinovčićem:  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!