11:37 / 19.04.2018.

Autor: V.M./M.Nj./HRT

Zavirite s nama na snimanje HRT-ove serije 'Crno-bijeli svijet'

Filip Riđički

Filip Riđički

Foto: - / -

Studentski je dom na zagrebačkoj Savi postao filmski studio. Umjesto u boji, ondje se crno-bijelo.
Studentski je dom na zagrebačkoj Savi postao filmski studio. Umjesto u boji, ondje se crno-bijelo.

1983. godine najzanimljiviji su u to vrijeme je bili izbor za miss, Olimpijske igre i Mimarina izložba u vili Zagorje,  podsjeća producent serije Ivan Maloča iz Interfilma.

Kroz te su događaje provučeni glavni likovi koji su i dalje u fokusu treće sezone hit serije. Nema tu lijevih ili desnih, a iako je boje sve više - i dalje su odnosi crno bijeli.

Cijelo to razdoblje, otkad je Tito umro, što je i početak naše prve sezone, vodi prema raspadu tog sustava. Mislim da se to samo nastavlja - ne stavljamo na to neki naglasak,  napominje redatelj i autor serije Goran Kulenović.
Treća sezona popularne dramske serije Crno-bijeli svijet od jeseni na HRT-u Od Milene Dravić do Vesne Mimice - uz nove likove, oni omiljeni publici stariji su godinu dvije, pred njima su i novi izazovi, a izazovi su to i za glumce koji se u to vrijeme nisu ni rodili.

Dan danas je ista stvar u muško-ženskim odnosima, koji su bili aktualni 1984. tako da se ništa nije promijenilo. Ekipa će se identificirati i dalje s našim avanturama - ja se barem nadam,  kaže Filip Riđički koji tumači ulogu Kipe.
Treća sezona omiljene serije Crno-bijeli svijet od jeseni na HRT-u To je vrijeme bilo puno blaže prema ženama. Nisam sigurna jer nisam to proživjela, ali ovo u što mene oblače je puno laskavije, nježnije i opuštenije,  komentira Sara Stanić, koja glumi Kipovu tihu patnju Marinu.

Ekipa će snimati do lipnja, a novi će nastavci gledatelje podsjetiti na život osamdesetih u jesenskoj shemi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!