Završava talk show Ellen DeGeneres: Nedostatak izazova ili toksična radna atmosfera?

26.05.2022.

09:58

Autor: M.Š./Hina/HRT

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres

Foto: Mike Blake/File Photo / REUTERS

"The Ellen DeGeneres Show" koji je zabavljao Amerikance, rušio stereotipe i ugošćivao najveće zvijezde, privodi se kraju u četvrtak u sjeni optužbi nakon gotovo dva desetljeća, 19 sezona i više od 3000 epizoda.

Najveće holivudske zvijezde često su gostovale u njezinu talk showu koji je stekao popularnost i u konzervativnijim dijelovima Amerike. Prva gošća bila joj je glumica Jennifer Aniston koja će se pojaviti i u završnici u četvrtak.

Nakon uspjeha koji je 1980-ih ostvarila kao komičarka, Ellen DeGeneres proslavila se serijom "Ellen" (1994.-1998.) u kojoj je 1997. postala prvi glavni lik jedne TV serije koji je priznao svoju homoseksualnu orijentaciju, a popularni talk show počela je voditi 2003.

- Otvorila je put. Vjerojatno je bila i možda je i dalje najpoznatija LGBTQ osoba u Americi, rekla je za AFP Mary Murphy, izvanredna profesorica novinarstva na Sveučilištu Južne Kalifornije.

Talk show je vodila 19 godina.

- Kada smo pokrenuli emisiju 2003., društveni mediji nisu postojali. Istospolni brakovi nisu bili legalni, rekla je DeGeneres prošli mjesec nakon što je snimila posljednju epizodu emisije koja će se danas emitirati.

- Promatrali smo kako se svijet mijenja - katkad na bolje, katkad ne, dodala je.

Voditeljica i komičarka tvrdi da se talk show ukida jer joj više nije izazov, ali mnogi smatraju da su pravi razlog optužbe o "toksičnoj radnoj atmosferi" na setu, uključujući seksualno uznemiravanje, maltretiranje i rasizam.

U srpnju su glavni producenti showa rekli da je okružje u kojem se emisija snima "loše". Ellen DeGeneres nije bila izravno optužena, ali zamjera joj se što je dopustila da se takvo ozračje stvori u njezinu timu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!