12:54 / 14.07.2019.

Autor: Karmen Šore/V.K./HRT

Završila druga noć festivala Ultra Europe u Splitu

-

-

Foto: - / -

Jutros u 5 ugašena je glazba u Parku mladeži. Završila se druga noć sedmog izdanja festivala Ultra Europe u Splitu.
Jutros u 5 ugašena je glazba u Parku mladeži. Završila se druga noć sedmog izdanja festivala Ultra Europe u Splitu. I ove, kao i prethodne noći, policija je imala pune ruke posla - 8 prijava krađe i 112 privedenih zbog posjedovanja droge. 

Sinoć veseli i puni energije. Jutros ipak malo manje veseli i s manje energije. A kako i ne bi bili, iza njih je gotovo 10 sati elektroničke glazbe, koja u svojem ritmu nema milosti. 

Svi su oduševljeni.

- Bilo je super. Bilo je fenomenalno i spremni smo za novu rundu, govore partijaneri.

Dakako, malo je manje zabavno djelatnicima gradskih komunalnih poduzeća čiji je zadatak pokupiti smeće koje je iza sebe ostavilo oko 35 tisuća ljudi.

- Jučer smo krenuli već u 5 i pratili smo cijeli prohod prometa. Sve smo čistili, a  potom smo ušli na stadion. Danas je malo veći pritisak, rekla je Nataša Nezmeškal, Parkovi i nasadi d.o.o.

Liječnici Hitne medicinske pomoći u subotu navečer imali su osam intervencija, no, četiri poziva pokazala su se lažnima tako da je sinoć bilo najmanje intervencija u proteklih sedam godina koliko se ta manifestacija održava u Splitu.

- Ovo je zaista minimum minimuma za sve ove godine. Od četiri osobe koje smo odvezli u bolnicu dvije su završile na pedijatriji, no ne radi se o djeci već o mlađim punoljetnicima koji imaju 17,5 godina, jedna osoba je zbog srčanog problema na internom odjelu, a jedna zbog promjene ponašanja na odjelu psihijatrije. Unutar stadiona odradili smo 200 pregleda, ali to su doslovno bile minorne stvari, pregledi koji traju minutu ili dvije, rekao je za Hinu liječnik Miho Sušić.

Splitski vatrogasci, njih 18 sa četiri vozila, dalje dežuraju na stadionu i oko njega.

Iskustvo čini svoje. Svi koji su nabilo koji način uključeni u Ultru znaju koji im je posao i kako ga najbolje odraditi. Još jedna noć je pred njima, a u ponedjeljak ovaj festival seli se na otoke - Brač, Hvar i Vis.  Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!