11:58 / 12.09.2019.

Autor: V.M./HRT

Završnica 54. Kaja - festivala kajkavske popevke

-

-

Foto: - / -

Bogat je program 54. Kaja - Festivala kajkavske popevke u Krapini koji traje od 26. kolovoza do nedjelje, 15. rujna. Večeras je na rasporedu 34. Mali kaj - dječji festival kajkavske popevke, a sutra retrospektivni koncert 'Popevke zanavek'.
Bogat je program ovogodišnjeg 54. Kaja - Festivala kajkavske popevke u Krapini koji traje od 26. kolovoza do nedjelje, 15. rujna. Večeras je na rasporedu 34. Mali kaj - dječji festival kajkavske popevke, a sutra, 13. rujna je retrospektivni koncert 'Popevke zanavek'.

Prošle nedjelje je u sklopu Festivala otvoren i Tjedan kajkavske kulture, a tu su i mnogi drugi kulturni, zabavni te sportski sadržaji, a i novosti poput promocije Kvarteta Gubec u dvorištu Gradske galerije, priređene u utorak 10. rujna, gdje se moglo vidjeti i modnu reviju koju su nosile ravnateljice i direktorice krapinskih ustanova i tvrtki.

- Ne smijemo zaboraviti i humanitarnu aukciju unikatnih festivalskih kišobrana, oslikanih poput omota CD - a i ploča s Festivala od 1966. do 1990. godine, koja je bila održana u utorak, a nakon nekoliko godina vratili smo i tradiciju predstavljanja festivala iz Svetog Križa Začretja na našem trgu, ističu organizatori.

O Festivalu kajkavskih popevki u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo s umjetničkim ravnateljem festivala Sinišom Leopoldom, članom izvršnog odbora Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i voditelj dječjeg Festivala Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu Nenadom Kukovačecom i članom izvršnog odbora Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Radovanom Novinom, a uoči razgovora u studiju su nastupili Jelena Balent i Maro Market  – oboje, inače, urednici na Hrvatskome radiju:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!