Završnica 'Zlatnog Studija 2021.'

19.01.2021.

10:50

Autor: HRT

default error photo
Studio, najstariji hrvatski televizijski magazin Jutarnjeg lista, četvrtu godinu zaredom dodjeljuje Zlatni Studio - nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu.
Studio, najstariji hrvatski televizijski magazin Jutarnjeg lista, četvrtu godinu zaredom dodjeljuje Zlatni Studio - nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu.

Glasajte za HRT-ove nominirane finaliste za Zlatni Studio

Za ovogodišnju, četvrtu po redu, medijsku nagradu Jutarnjeg lista - Zlatni Studio u prvom krugu glasanja za nominirane u 19 kategorija pristiglo je rekordnih 300 tisuća glasova, putem kupona u magazinu Studio i online glasanjem na portalu jutarnji.hr.


Veliko finale odnosno dodjela nagrada održat će se 20. veljače u večeri televizijskog spektakla Zlatnog Studija u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV1) iz studija Anton Marti.

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrivši neke detalje završne večeri. Osvrnuo se i na to rezultate glasanja u prvom krugu i objasnio kako podržati svoje favorite u finalnom izboru.

- Naši čitatelji vole sudjelovati u ovakvim projektima. Sudjeluju u nečemu što je zapravo unapređuje kvalitetu. Tijekom prošle, doista specifične godine, bili smo prisiljeni malo izmijeniti kategorije jer se neke stvari nisu događale, kao što su veliki koncerti i slično. Dobro smo pokrili cijelu scenu u pet ključnih kategorija.

Glasanje u drugom krugu nastavlja se kuponima i online glasanjem na portalu Jutarnjeg zaključno s 5. veljače, što je zadnji rok za glasanje.

- Bit će napeto do kraja – naglasio je Ogurlić.

Izravni prijenos dodjele koja će biti organizirana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje u trenutku dodjeli biti na snazi.

- Nadamo se da će biti dosta toga i uživo, ali spremamo se za sve opcije programa koji će biti spektakularan. Režiser je Ivan Miladinov, Ante Gelo radi glazbenu produkciju, a scenografiju Dragutin Broz. Dodjela je prilika da se cijela industrija sretna na jednom mjestu, a vidjet ćemo kako će izgledati ove godine, da izmjene iskustva jer na kraju smo svi u istom biznisu.

Nagrađene u 19 kategorija biraju isključivo čitatelji /gledatelji, ali je ova godine Jutarnji list odlučio dodijeliti i dvadeseti, specijalni Zlatni Studio.

- Bit će dodijeljen Sunčanoj strani Prisavlja, emisijama u organizaciji Kulture HRT-a, koja je po našoj ocjeni snažno doprinijela tome da se i tijekom pandemije održavaju kulturni programi. Tu je HRT na pravi način ispunila svoju funkciju javnog medijskog servisa.  – otkrio je Goran Ogurlić.

U finalnom krugu Hrvatsku radioteleviziju (HRT) predstavljaju - u kategoriji TV voditelj / voditeljica Doris Pinčić, u kategoriji TV novinar / novinarka Zrinka Grancarić, u kategoriji TV emisija Stani v Zagorju, Andree Buče, u kategoriji TV zabava kviz Potjera i emisija The Voice Hrvatska, u kategoriji Domaća TV serija serije Nestali i Novine 3 te u kategoriji Radijski glas Robert Ferlin i Maja Ciglenečki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!