Zbirka Robina Williamsa na aukciji u listopadu

23.07.2018.

15:34

Autor: T.V./Hina

-

-

Foto: - / -

Umjetnički radovi, memorabilije, osobni predmeti i drugo iz zbirke pokojnog glumca Robina Williamsa i njegove supruge Marshe naći će se na aukciji u listopadu.
Umjetnički radovi, memorabilije, osobni predmeti i drugo iz zbirke pokojnog glumca Robina Williamsa i njegove supruge Marshe naći će se na aukciji u listopadu. Dio prihoda ići će za projekte i ustanove koj su supružnici podržavali, najavila je aukcijska kuća Sotheby's.

Aukcija pod nazivom 'Stvaranje pozornice' održat će se 4. listopada, objavio je Sotheby's, a na njoj će biti ponuđene vrijedne skuplture i djela suvremene umjetnosti uz osobnije predmete poput bicikla, ručnih satova i hollywoodskih memorabilija.

Oskarovac Williams, omiljen zbog svog humora, počinio je samoubojstvo u kolovozu 2014. u 64. godini života u njegovom domu u sjevernoj Kaliforniji. Producentica Marsha Williams bila je njegova druga supruga, a razveli su se 2010. godine.

Bit će ponuđeni i scenariji s autogramima, nagrade, rekviziti i kostimi povezani s Williamsovom karijerom, kao i namještaj i dekorativni predmeti iz njihovog doma.

Neke od najpoznatijih uloga Williams je ostvario u filmovima Dobro jutro, Vijetname, Društvo mrtvih pjesnika, Dobri Will Hunting i Tatica u u suknji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!