11:47 / 16.03.2020.

Autor: HRT

Zbog redoslijeda rijeka u stihovima himne osvojio 1000 kuna

-

-

Foto: - / -

Srednjoškolski profesor Željko Škorić na pitanju za 8.000 kuna, krivo poredavši rijeke iz himne "Lijepa naša domovino", kviz je napustio s iznosom od 1000 kuna.
U ovotjednome "Milijunašu" imali smo tri "najbrža prsta" od kojih je dvoje natjecatelja kviz napustilo s 1000 kuna, a posljednja natjecateljica odustala je na pitanju za prelazak drugog praga te kući ponijela 16.000 kuna.

Večer pohoda na milijun sjedanjem na vrući stolac počela je magistra farmacije Ana Babić Perhoč. Prvoga džokera, "zovi", iskoristila je ne bi li dala točan odgovor na pitanje ima li turist koji je posjetio Blois, Tours i Saumur, vjerojatno pun mobitel fotografija dvoraca Marne, Somme, Rhône ili Loire.Džoker "zovi" odgovorio je kako je sve što zna ono da na Loireu ima puno dvoraca pa je natjecateljica zatim odlučila džokerom preploviti ponuđene odgovore. Nakon što su ostali Marne i Loire, Anin konačni odgovor bio je Loire kojim je osvojila iznos od 8.000 kuna.

No već na idućem pitanju filmske tematike iskoristila je posljednju pomoć. Upitala je publiku u kojem je filmu Kubrick naposljetku izrezao završnu scenu u kojoj se likovi gađaju pitama. Je li riječ o ostvarenju Dr. Strangelove, 2001: Odiseja u svemiru, Paklena naranča ili Oči širom zatvorene?Publika je najviše, 51 posto, dala filmu Paklena naranča, a Ana je i sama zatim priznala kako je upravo ciljala na taj naslov, što je na kraju i bio njezin izbor konačnog odgovora. No točan se odnosio na dugometražni uradak Dr. Strangelove, kojemu je publika dala samo 13 posto. 

Sa sljedećim "vlasnikom najbržega prsta" Željkom Škorićem u studio je stigao, kako je naglasio naš Tarik, i dašak Like.

Srednjoškolski profesor rodom iz sela Hrvatsko Polje pokraj Otočca prema voditeljevoj preporuci zamolio je pomoć publike na 6. pitanju u kojemu se tražilo ime renesansnog književnika koji je nadimak dobio po zvijeri iz porodice kuna.Ponuđena imena bila su ona Marka Marulića, Marina Držića, Petra Zoranića te Hanibala Lucića. Publika je najviše, 42 posto, dala književniku Marinu Držiću, a Željko je, prihvativši njezin odgovor, osvojio 2.000 kuna.No na pitanju za četverostruko viši iznos, krivo poredavši tri rijeke iz himne "Lijepa naša domovino", kviz je napustio s iznosom od 1000 kuna. Naime, umjesto Drava, Sava, Dunav bez velike je dvojbe rekao Sava, Drava, Dunav. 

Studentica kineziologije Tea Valenta iz sela Valenti pokraj Motovuna bila je posljednja ovotjedna natjecateljica te ujedno i najuspješnija jer je kući ponijela 16.000 kuna.

Tea je zapela na glazbenom pitanju za 8.000 kuna. Nije znala je li Na, na, na, na, Ti da bu di bu da, Fa-fa-fa ili Ula ulala pjesma iz opusa grupe Haustor. Odlučila se pitati publiku, koja je najviše, 35 posto, dala pjesmi Fa-fa-fa, a 32 posto pak onoj Ula ulala.Nakon publike na red je ipak došao i poziv. Džoker "zovi" znao je kako je riječ o pjesmi Ula ulala pa je Tea uz osmijeh na licu dobila i mogućnost otvoriti pitanje za 16.000 kuna.

Najvišem vrhu kojeg je kontinenta prije pet godina promijenjeno ime? Tako je glasilo pitanje,  a bili su ponuđeni odgovori - Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Afrika i Australija. Bez previše razmišljanja, prepolovivši ih posljednjim raspoloživim džokerom, između Sjeverne i Južne Amerike odlučila se za Sjevernu Ameriku i pritom dala točan odgovor.A njezin konačni "odustajem" bio je onaj na pitanju za prelazak drugoga praga. Nije znala koja je godina uklesana na natpis iz Gornjeg Muća, najstariji hrvatski kameni natpis s upisanom godinom.Igrom pogađanja odlučila bi se, ustvrdila je, za 1111. godinu. Pogrešnu, jer je riječ o 888.Ako niste gledali večerašnje izdanje kviza, a želite provjeriti koliko biste točnih odgovora "sipali iz rukava", a koliko bi vam bila naklonjena sreća, kviz možete pronaći na našoj usluzi HRTi gdje će se nalaziti neko vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!