Zbog skladatelja odustao na pitanju za 125.000 kuna

09.04.2020.

13:28

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Tomislav Bleiziffer, prevoditelj iz Požege, odustao je na pitanju za visokih 125.000 kuna. Nije znao slavimo li ove godine 250. godišnjicu rođenja Bacha, Beethovena, Chopina ili Mozarta.
Najuspješniji natjecatelj večerašnjeg izdanja popularnoga "Milijunaša" bio je Tomislav Bleiziffer koji je odustao na pitanju za 125.000 kuna.

Prevoditelj iz Požege prvo je zapeo potraživši pomoć džokera na pitanju za 4.000 kuna u kojemu se tražilo ime glumca koji uz Jima Carreyja ima naslovnu ulogu u komediji Glup i gluplji.Tomislav je odlučio upitati publiku, a odgovor koji mu je publika servirala na trenutak ga je nasmijao - 27 posto glasova dala je Jeffu Bridgesu, po 24 posto Jeffu Goldblumu i Jeffu Garlinu, te Jeffu Danielsu 25 posto glasova. Tek nakon poziva džokeru koji je znao odgovor, natjecatelj je odahnuo poslušavši ga i odgovorivši Daniels.

Radnja kojega se od ovih slavnih romana događa najsjevernije? Glasilo je pitanje za 16.000 kuna na kojemu je upotrijebio i posljednjega džokera. Prepolovljenim izborom ponuđenih naslova romana ostali su Otok s blagom i Zov divljine, a otpali su Kroz pustinju i prašumu i Put oko svijeta u 80 dana.Tomislav je spomenuti iznos osvojio odgovorom Zov divljine, a nakon što je prešao i drugi prag znajući skeč Zločeste djece uslijedilo je nogometno pitanje za 64.000 kune.

- Nemam pojma!, rekao je čuvši ga, a u njemu se tražilo ime nogometaša koji tijekom karijere nije "zaradio" nijedan karton. Je li riječ o Jürgenu Klinsmannu, Francescu Tottiju, Patricku Kluivertu ili Garyju Linekeru? Simpatične misli vodilje kojima je pokušao eliminirati tri imena dovele su ga do onoga Garyja Linekera koje je i ponudio kao konačan odgovor te – pogodio.

Na red je pak došlo pitanje za visokih 125.000 kuna. Slavimo li ove godine 250. godišnjicu rođenja Bacha, Beethovena, Chopina ili Mozarta?

- Previše toga je za gađati. Ne mogu ništa razumno osim Bacha eliminirati pa u ovom slučaju odustajem, rekao je i kući ponio 64.000 kuna, prethodno istaknuvši da bi se odlučio za Beethovena. Tomislav bi, da je ostao u igri, točno odgovorio.

Večerašnju emisiju 9. pitanjem za 16.000 kuna i s dva neiskorištena džokera otvorila je prošlotjedna nastavljačica kvizaškoga pohoda, 22-godišnja Matea Đaković iz Zagreba. Studentica četvrte godine molekularne biologije na tom je pitanju iskoristila pomoć publike ne bi li saznala objavljuje li časopis "Time" od 2004. prestižan godišnji popis "Time 100" najbogatijih, najinteligentnijih, najljepših ili najutjecajnijih osoba.Publika je s najviše, 48 posto glasova, odgovorila kako je riječ o popisu najbogatijih. Matea je potom mudro iskoristila i džoker "pola-pola" nakon kojega se između preostalih ponuđenih odgovora - najinteligentnijih i najutjecajnijih odlučila za najutjecajnije te osvojila 16.000 kuna.

Iznos je to s kojim je i napustila kviz budući da je na sljedećem pitanju odustala. Naime, nije znala koja od pjevačica, a navedene su bile Rihanna, Ariana Grande, Nicki Minaj i Camila Cabello, nije rođena na Antilima. Nakon konačnoga "odustajem", Matea je izjavila kako misli da Nicki Minaj nije rođena na Antilima, no riječ je o slavnoj Ariani Grande.Zadnja večerašnja natjecateljica koja je sjela u vrući stolac nasuprot Tarikovu bila je ekonomistica Ingrid Gregorović iz Rijeke. Nju je pitanje o povrću stajalo džokera "pola-pola".

Nije bila sigurna, nakon što je eliminirala artičoku i raštiku, je li blitva ili kupus najraširenije povrće koje se uzgaja u cijeloj Hrvatskoj. Uz prepolovljen izbor na raštiku i kupus, odabrala je potonji odgovor i zaradila 2.000 kuna.Džokera zovi zamolila je za pomoć na pitanju za 8.000 kuna ne bi li joj rekao je li Austro-Ugarskoj, Sovjetskom Savezu, Čehoslovačkoj ili Jugoslaviji slogan glasio "Nerazdjeljivo i nerazdruživo". Džoker je isprva izjavio da nema pojma da bi potom ustvrdio kako je 60-ak posto siguran da je riječ o Austro-Ugarskoj. Poklonila mu je povjerenje pa ćemo je imati priliku gledati i sljedećega četvrtka u emisiji u kojoj otvara pitanje za 16.000 kuna.Biste li i vi iskoristili džokere upravo na pitanjima na kojima su to učinili večerašnji natjecatelji ili bi vam pomoć bila potrebna na posve drugima? Niste li gledali emisiju, "Milijunaša" možete pronaći na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti još neko vrijeme. Provjerite svoje znanje te usto možda i usvojite neka nova!Podsjetimo i kako je emisija snimljena prije donošenja aktualnih mjera o socijalnom distanciranju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!