13:35 / 16.04.2020.

Autor: I.B./HRT

Zbog "tornja ljubavi" ostao bez 61.000 kuna

-

-

Foto: - / -

Dejan Kišiček iz Zagreba odustao je na pitanju za 125.000 kuna. Tražio se otoku na kojemu je pomorac Petar Marinić 1872. podigao Toretu, poznatu kao "toranj ljubavi".
Najuspješniji natjecatelj ovotjednoga "Milijunaša" bio je Dejan Kišiček iz Zagreba, koji je odustao na pitanju za 125.000 kuna.

Na tom putu prvi je večerašnji najbrži prst, 30-godišnji kemičar, zatražio pomoć publike na pitanju za 16.000 kuna ne bi li točno odgovorio čime su "obični ljudi" kažnjavali ispitanika u kontroverznom psihološkom pokusu Stanleyja Milgrama. Je li riječ o elektrošokovima, preglasnoj glazbi, uskraćivanju vode ili buđenju iz sna?Poslušao je publiku koja je najviše glasova, 45 posto, dala elektrošokovima te je potom preko pitanja za dvostruko viši iznos, u kojem je točno izračunao koliki postotak svjetskog stanovništva živi u Hrvatskoj, stigao i do onoga za 64.000 kuna. Tada je upitao džokera "zovi" je li cepelin Hindenburg koji je 1937. izgorio prilikom slijetanja u New Jersey bio ispunjen vodikom, helijem, metanom ili propanom.Pozvana pomoć rekla mu je vodik, a Dejan je, ponudivši ga kao konačan odgovor, osvojio spomenuti iznos te otvorio sljedeće pitanje.

Na kojem je otoku pomorac Petar Marinić 1872. podigao Toretu, poznatu kao "toranj ljubavi"? Glasilo je pitanje uz ponuđene otoke Susak, Silbu, Šipan te Šoltu. Upotrebom džokera "pola-pola" ostali su otoci Silba i Šolta no natjecatelj nije bio sklon riziku pa je odustao. U igri "što bi rekli da ste ostali" pogodio bi kako je riječ o Silbi.

Njegovu nastupu prethodio je onaj prošlotjedne natjecateljice Ingrid Gregorović, koja je kviz otvorila 9. pitanjem za 16.000 kuna i s džokerom "pitaj publiku". Ekonomistica iz Rijeke znala je da je slika Guernica (a ne Doručak na travi, Impresija, izlazak sunca niti Zvjezdana noć) sazdana od crne, sive i bijele boje pa je džokera iskoristila za prelazak drugoga praga upitavši ga je li Izola, Ankaran, Kopar ili Portorož grad koji se nalazi u Savudrijskoj vali.Publika je gradu Izoli dala 15 posto glasova, Ankaranu 10 posto, Kopru 38 posto, a Portorožu 37 posto glasova. Ingrid se nije htjela kockati pa je kući ponijela 16.000 kuna. Pritom je ustvrdila i kako bi, da nije odustala, njezin odgovor bio Kopar no točan je Portorož.

Posljednji večerašnji natjecatelj koji je sjeo u vrući stolac nasuprot Tarikovu bio je 28-godišnji radijski novinar Mislav Miličević. Zadnje pitanje na koje je odgovorio do završetka emisije bilo je ono za 2.000 kuna stoga ćemo ga gledati i sljedećega četvrtka kada nastavlja pohod na milijun sa svim džokerima u džepu.Biste li i vi iskoristili džokere upravo na pitanjima na kojima su to učinili večerašnji natjecatelji? Niste li gledali emisiju, "Milijunaša" možete pronaći na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti još neko vrijeme. Provjerite svoje znanje te usto možda i usvojite neka nova!

Podsjetimo i kako je emisija snimljena prije donošenja aktualnih mjera o socijalnom distanciranju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!