15:50 / 04.07.2019.

Autor: V.K./Hina

Zbog vrućine se na nekoliko sati zatvara atenska Akropola

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Jedan od najposjećenijih antičkih spomenika na svijetu, atenska Akropola bit će zatvorena u četvrtak i petak poslijepodne zbog temperatura do 44 stupnja Celzija.
Jedan od najposjećenijih antičkih spomenika na svijetu, atenska Akropola bit će zatvorena u četvrtak i petak poslijepodne zbog temperatura do 44 stupnja Celzija na stjenovitom brdu pod vrelim suncem, objavilo je grčko ministarstvo kulture.

Ta arheološka atrakcija je obično otvorena svakog dana dvanaest sati, od 8 ujutro.

Zbog visokih temperatura koje bi se mogle približiti 44 stupnja Celzija, Akropola će biti zatvorena u četvrtak od 13 do 16 sati po lokalnom vremenu, prema priopćenju ministarstva, koje precizira da će ta mjera ponovo biti na snazi u petak u slučaju sličnih temperatura.

To nije prvi puta da se Akropola zatvara zbog visokih temperatura, jer vlasti žele izbjeći neprilike među posjetiteljima koji u velikom broju posjećuju Akropolu u ljetnom razdoblju. U Ateni je srpanj izrazito vruć.

U četvrtak i petak se prema prognozi očekuju temperature više od 40 stupnjeva u cijeloj zemlji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!