14:33 / 05.04.2015.

Autor: HRT

Zekanje u ZOO vrtu

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U zagrebačkom Zoološkom vrtu održat će se "Zekanje u ZOO vrtu", program koji će oduševiti ljubitelje zečeva.
U zagrebačkom Zoološkom vrtu održat će se "Zekanje u ZOO vrtu", program koji će oduševiti ljubitelje zečeva.

Posjetitelji ZOO-a od 11 do 17 sati moći će saznati koje su ključne razlike između zečeva i kunića te kako se brinuti za kuniće kao kućne ljubimce. Veterinar će im, među ostalim, pokazati kako čistima održavati duge uši i nježne šapice kunića. Najmlađi će posjetitelji kuniće moći i podragati, a jedinstven susret priprema im se i sa sličnim krznenim životinjama gerbilima i deguima.

U radionici pripreme hrane za stanovnike ZOO-a glavni će sastojak biti mrkva. Za kapibare i ogličaste pekarije izrađivat će se hranilice. Sve što se pripremi, životinjama će se poslužiti u 13.30. Kreativcima će biti namijenjena likovna radionica, a djeci sa "sportskim duhom" dinamična igra inspirirana zečjim skokovima.

Od edukatora ZOO-a mališani će moći doznati koliko su zečevi ušli u naše domove. Plišani zeko mnogoj je djeci jedna od najdražih igračaka, a među omiljenim su im likovima iz crtića Zekoslav Mrkva i Lupko, Bambijev najbolji prijatelj. U igranim filmovima proslavili su se bijeli zec iz Alise u zemlji čudesa, onaj iz Montyja Pythona te Fincherov zeko iz trilera Donnie Darko.

Od svih njih slavniji je uskrsni zeko koji već četiri stotine godina za Uskrs donosi šarena jaja i sitnim darovima razveseljava djecu diljem svijeta, navodi u priopćenju zagrebački ZOO.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!